Dimarts, 22 Octubre 2019

Port Aventura, entre els 20 parcs d’atraccions més visitats d’Europa

Els parcs temàtics més visitats del món sumen 252 milions de visitants el 2018, un 3,3% més

|

Els 25 parcs temàtics més visitats del món van rebre 252 milions de visitants durant 2018, la qual cosa suposa un 3,3% més que l’any anterior, segons l’informe anual TEA/AECOM Theme Index and Museum Index 2018, una classificació en la qual es colen entre els 20 primers d’Europa dues instal·lacions a Espanya, PortAventura, en sisena posició, i a gran distància, Parque Warner.

Els tres parcs d’atraccions més visitats el passat any a tot el món van ser el Magic Kingdom a Walt Disney World, a Florida, amb 20,8 milions de visitants (+2%), Disneyland a Califòrnia amb 18,6 milions de visitants (+2%) i Tòquio Disneyland amb 14,6 milions de visitants, la qual cosa suposa una pujada del 7,9%.

L’informe destaca un fort creixement en totes les regions i en tot tipus d’atraccions, enfront de descensos en anys anteriors. Així mentre els parcs temàtics han crescut un 4%, els aquàtics també s’han incrementat en un 2,5%, destacant especialment el creixement a la zona de Nord-amèrica del 5,8% i que la d’Europa arriba fins i tot al 6,7%.

Segons aquesta anàlisi les dades demostren que la indústria de l’entreteniment ha madurat i està sent reconeguda no només com un impulsor del desenvolupament, amb un gran impacte econòmic en les economies i el turisme dels països, sinó com una experiència global compartida.

MERCAT MUNDIAL D’OCI A L’ALÇA

A nivell mundial, el mercat de parcs temàtics segueix el seu creixement, després d’un exercici en el qual els deu principals grups empresarials del sector van rebre 501 milions de visitants el 2018, un 5,4% més, destacant sobretot els augments en parcs d’Àsia i els Estats Units.

La primera plaça per grups d’oci va tornar a ser ocupada per Walt Disney Atractions que va aconseguir els 157,3 milions de visitants, un 4,9% més que el 2017. Li segueixen a bastant distancia Merlin Entretainments Group, amb 67 milions de visitants (1,5% més) i Universal Parks and Resort, amb 50 milions (+1,2%).

La llista dels parcs més visitats per grups de gestió es completa amb Oct Parks la Xina amb 49,3 milions (+15,1%), Fantawild que es cola a la llista amb 42 milions de visitants i un creixement del 9,3%, Six Flags amb 32 milions (+5,3%) i Chimelong Group que ascendeix posicions fins al sisè lloc amb un total de 34 milions de visitants, un 9,6% més que l’any anterior.

Publicitat

Seguiu-nos a: