Dijous, 2 Abril 2020

PIMEC demana un replantejament “en profunditat” dels pressupostos per fer front al coronavirus

La patronal reclama crear un organisme per "coordinar i agilitzar" les polítiques econòmiques derivades de la crisi

|

PIMEC ha demanat un replantejament “en profunditat” dels Pressupostos per al 2020, tant de l’executiu espanyol com del Govern, per reforçar les mesures sanitàries, econòmiques i empresarials relacionades amb la crisi del coronavirus. La patronal de la petita i mitjana empresa catalana ha reclamat eliminar partides que no siguin “estrictament necessàries” i potenciar mesures relacionades amb el combat del virus i la mitigació dels efectes econòmics. Així mateix, la confederació ha proposat la creació d’un organisme específic per “coordinar i agilitzar” les polítiques econòmiques derivades de la crisi. Aquest òrgan seria l’encarregat d’establir les polítiques laborals i econòmiques per a la reactivació, un cop acabat el confinament.

La patronal ha demanat també “més celeritat” en la presa de decisions i la implementació “immediata” de mesures de liquiditat. Segons la patronal, hi ha més de cinc milions d’empreses i autònoms de l’Estat que no poden accedir a les línies de finançament aprovades i gestionades per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) perquè els procediments encara no estan definits.

En aquest sentit, PIMEC ha reclamat la liquidació “immediata” de les factures pendents de pagament per part de les Administracions Públiques. Aquesta mesura suposaria una “injecció extraordinària” de liquiditat de 2.900 milions d’euros a Catalunya.

La patronal ha defensat la importància d’una “solució de compromís i solidaritat” que impliqui al conjunt de la societat en la gestió de la crisi i ha reclamat un acord entre el Govern, sindicat i patronals.

A més, ha demanat “seguretat jurídica” per a les empreses que hagin de presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERTO) i ha reiterat la petició d’una suspensió immediata del pagament d’impostos per a totes les empreses i autònoms.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: