Dimarts 19 octubre 2021

Pimec considera que l’ampliació de l’aeroport del Prat farà que els de Reus i Girona tinguin més trànsit

Antoni Cañete fa balanç des de Tarragona dels primers cent dies al capdavant de l'entitat

|

Pimec ha pronosticat que l’ampliació de l’aeroport del Prat faria que, de retruc, els de Reus i Girona tinguessin més trànsit. Ho ha afirmat el president de l’entitat, Antoni Cañete, que ha indicat que infraestructures com les de Reus i Girona han de permetre rebre turistes europeus en la modalitat dels vols “punt a punt” que aportin “dinamisme”. En canvi, el Prat hauria de ser un “hub transoceànic” i per això l’ampliació és una inversió que si no es fa pot condicionar “les properes generacions”. Segons Cañete, l’aeroport barceloní ha arribat “al límit de passatgers” que pot acollir. Una ampliació que Pimec ha assegurat que defensa “pel bé comú”, ja que han considerat que generarien llocs de treball i activitat econòmica.

Des de la patronat de la petita i mitjana empresa també s’han mostrat favorables als projectes del tren-tramvia del Camp de Tarragona i a la Vall de l’Hidrogen Verd. Aquesta darrera iniciativa, per Pimec, ha d’aportar inversions milionàries que han d’ajudar la demarcació tarragonina.

Pel que fa al balanç al capdavant de l’entitat, Cañete s’ha mostrat satisfet per haver pogut participar de la creació de la Confederació Nacional de Petites i Mitjanes Empreses (CONPYMES) que s’ha articulat a nivell estatal, ha expressat que la seva voluntat serà “descentralitzar” diferents òrgans de govern de la patronal i ha reclamat més ajudes directes a les empreses per part de les administracions.

Segueix-nos

680
1,486