Dimecres 18 maig 2022

PIMEC considera que la reforma laboral no ha tingut suficient qualitat democràtica

La patronal lamenta que no s'hagi tingut en compte la veu de les pimes i reclama als partits recullin la seva aportació

|

La patronal PIMEC considera que la reforma laboral no ha tingut suficient qualitat democràtica en no haver-se tingut en compte la veu de les petites i mitjanes empreses. Així ho ha considerat el seu secretari general, Josep Ginesta, en una visita a la seu del Vallès Occidental, a Sabadell, en què ha recordat que les pimes representen el 99,8% del teixit productiu estatal. Per aquest motiu, defensa que han de poder participar en la modificació, de la mateixa manera que ho ha fet la CEOE. “A la reforma laboral li falta qualitat democràtica perquè no hem estat a la taula de negociació”, lamenta Ginesta, que planteja que a Espanya es faci com a Catalunya, on el diàleg social té el compte Foment i les pimes per representar tots els afectats.

Ginesta denúncia que la veu de les pimes no ha quedat recollida, com sí que s’ha fet amb la CEOE. “S’ha acceptat el dictat de la CEOE, e les grans empreses”, lamenta. En aquest sentit, planteja que es pugui replicar un model com el de Catalunya, on PIMEC i Foment participen en la concertació social: “Representen tradicions i interessos legítims diferents, però que molts cops conflueixen i l’enriqueixen mútuament els uns als altres”, apunta.

És per això que lamenta que no s’hagi tingut en compte al gruix d’empreses de l’Estat. Amb tot, reclama que la reforma laboral es tramiti el Congrés dels Diputats comm a projecte de Llei, per a poder-hi aportar le smillores corresponents, i demana als partits polítics representats a la cambra que recullin les seves inquietuds i propostes perquè hi quedin reflectides.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512