Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

Orbán diu que un embargament del petroli rus seria una “bomba atòmica” contra l’economia d’Hongria

El primer ministre hongarès demana cinc anys de transició per desconnectar-se del cru rus i Brussel·les confia trobar una "solució" al veto d'Hongria

|

El primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán, ha assegurat que un embargament del petroli rus seria una “bomba atòmica” contra l’economia del país. En una entrevista a l’emissora ‘Kossuth’, Orbán ha assegurat que la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va presentar la proposta “sense cap consulta”. “El petroli només pot arribar a Hongria a través d’un oleoducte. Qualsevol proposta que ignori aquesta circumstància és una bomba atòmica contra l’economia d’Hongria”, ha assegurat el primer ministre hongarès. Segons ha apuntat, Hongria necessitaria uns cinc anys de transició per dir adéu al cru rus. “Té sentit aquesta transició”, ha remarcat.

La CE diu entendre les “situacions específiques” dels països reticents a la proposta
Els ambaixadors dels 27 s’han reunit aquest divendres a Brussel·les per negociar la mesura i Hongria, Eslovàquia i la República Txeca han demanat a la Comissió Europea més temps per dir adéu al petroli rus. En resposta, el portaveu de l’executiu comunitari, Eric Mamer, ha dit que la Comissió Europea confia trobar una “solució” al veto d’Hongria a l’embargament del petroli rus i ha dit que entenen “completament” les “situacions específiques” d’alguns països, com Hongria, Eslovàquia i la República Txeca, que han demanat més temps per desconnectar-se del cru rus. “Hem pensat en això abans de fer la proposta”, ha subratllat. “Volem tallar el flux de diners que finança la guerra de Putin. Creiem que es pot fer. Calen més discussions i confio que es trobi una solució”, ha subratllat Mamer.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge