Dijous 24 juny 2021

Nova reivindicació d’empresaris valencians i catalans pel Corredor Mediterrani

|

Redacció

Nova mostra d’unitat entre el món empresarial valencià i català davant la falta d’inversió en el Corredor Mediterrani. L’Asociación Valenciana de Empresarios (AVE), presidida per Vicente Boluda, organitza avui una trobada a Tarragona en defensa de la infraestructura, que s’ha topat amb nombrosos retards en la seva construcció. La reunió comptarà amb la participació de més de 200 empresaris, principalment de Catalunya i el País Valencià, però també d’Andalusia i Murcia. Entre els participants del Principat, hi ha el Cercle d’Economia o Foment del Treball.

L’acte preveu ser el primer de diversos esdeveniments similars (un ‘road show’ que també arribarà a Murcia i Alacant, segons explica la pròpia AVE) per defensar la importància del Corredor Mediterrani.

Durant la trobada, es presentarà el portal web “El Corredor Mediterráneo”, impulsat per l’AVE, que compta amb un documental sobre la situació actual de la infraestructura, i que s’actualitzarà cada pocs mesos per recollir l’estat de les obres des del port d’Algesires fins als Pirineus catalans. A més, l’organització empresarial ha posat en marxa el hashtag “#quierocorredor” a les xarxes socials per tal de denunciar el poc interès de l’administració central en aquest corredor econòmic.

Durant els últims mesos, líders polítics i del món empresarial valencià i català han denunciat amb contundència la falta d’inversió en el Corredor Mediterrani. La infraestructura reforçaria la connexió amb Europa d’un territori que suposa el 44% del PIB estatal, i que aglutina el 50% de l’exportació. El proper dia 2 de març, una trobada que reunirà representants del govern del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, amb el nom “L’hora de les decisions”, servirà per reclamar de nou un impuls en la xarxa de comunicació, bàsica pel desenvolupament econòmic de la zona coneguda com a Euroregió de l’Arc Mediterrani.

Per saber-ne més:

Els empresaris valencians s’alcen per defensar el Corredor Mediterrani

Segueix-nos

680
1,491