Diumenge 16 maig 2021

Un nou ciberatac afecta la principal companyia petrolífera russa i l’aeroport de Kiev

|

Redacció

Un nou ciberatac ha paralitzat els principals bancs i companyies energètiques d’Ucraïna i Rússia, segons informen diversos mitjans internacionals. La principal productora de petroli russa, Rosneft, ha confirmat a través de les xarxes socials que estava sent atacada i s’havia posat en contacte amb les autoritats. Tot i això, l’empresa ha destacat que la incidència no ha causat cap aturada en la producció de petroli.

D’altra banda, sembla que el virus també ha infectat ordinadors de l’aeroport de Kiev i la companyia de transport marítim danesa A. P. Moller-Maersk també s’han vist afectats, informava Reuters. 

En els atacs amb programes ‘ransomware’, el virus afecta el terminal encripta la informació de l’ordinador i demanava a l’usuari realitzar un pagament per poder accedir a les dades perdudes. Un atac cibernètic a escala mundial va afectar el mes passat desenes d’empreses de països d’arreu del món.

Davant aquest tipus d’atacs, els experts recomanen desconnectar els dispositius per evitar que s’estengui per altres ordinadors, contactar les autoritats i esborrar i reinstal·lar tot el programari de l’ordinador.

Segueix-nos

680
1,491