Diumenge 16 maig 2021

Norwegian anuncia l’acomiadament de 1.191 treballadors a les seves bases d’Espanya

La companyia deixa Barcelona, Gran Canària i Tenerife Sud inoperatives i sense tripulacions

|

Norwegian Air Shuttle ha comunicat aquest dilluns la intenció d’engegar un procediment d’acomiadament col·lectiu per a 1.191 treballadors de les seves bases d’Espanya els pròixims dies, la qual cosa afectarà el 85% del total de tripulants. Amb aquest acomiadament, la companyia deixarà d’operar a llarg radi des de Barcelona, a més de la “brutal retallada” de les operacions a curt radi, segons informa el sindicat USO en un comunicat.

Pel que fa a aquesta última operació, Norwegian ha anunciat la intenció de deixar inoperatives i sense tripulacions tres de les cinc bases de curt radi que quedaven a Espanya, en concret Barcelona, Gran Canària i Tenerife Sud. Norwegian mantindrà les dues bases operacionals de Màlaga i Alacant, tot i que amb un sol avió a cadascuna durant aquest any.

Dins d’aquest context, Norwegian continua creixent a Dinamarca i Finlàndia, països on ha començat els respectius processos de contractació de pilots i amb els quals pretén dur a terme vols. USO i el sindicat de pilots Sepla han assenyalat que “afrontaran units” les negociacions per mantenir el màxim nombre de llocs de treball de les tripulacions establertes a Espanya a més dels seus drets laborals.

Segueix-nos

680
1,491