Dijous, 20 Febrer 2020

Només Madrid, amb la cultura de l’Estat molt centralitzada, ocupa més persones al sector que Catalunya

710.200 persones es dediquen a aquesta activitat al conjunt de l'Estat, segons xifres del Ministeri de Cultura i Esport

|

Catalunya és el segon territori en nombre de persones que treballen al sector de la cultura, amb un 4,5% del total estatal. La xifra només la supera la Comunitat de Madrid, amb un 5,3% del total i cal comptar que Madrid té molts equipaments d’àmbit estatal.

Són xifres del 2019 que ha aportat aquest dijous el Ministeri de Cultura i Esports, segons el qual 710.200 persones es dedicaven a aquesta activitat a finals d’aquell any arreu de l’Estat. La xifra suposa un 2,9% d’augment respecte del 2018 i és el 3,6% de la població ocupada total. La proporció de joves que hi treballen és superior que la que es dona al conjunt de l’ocupació. Concretament, el 27,7% d’aquestes 710.200 persones tenien entre 16 i 34 anys. La xifra per al total de la gent que treballa en qualsevol sector és del 24,6%.

També és més alta la proporció a la franja d’edat dels 35 a 44 anys, que dins del sector cultural és del 30,6% i en el total és del 29,6% i també hi ha diferències en la distribució per sexe. El 60% eren homes i el 40% dones. En el total d’ocupació, la proporció és del 54,3% d’homes pel 45,7% de dones.

Una altra característica és que la formació acadèmica dels treballadors del sector és superior a la mitjana. El 69,1% té educació superior, un percentatge que en el conjunt de la població ocupada baixa fins al 43,8%.

Una recent entrada a+l MésEconomia també tractava de la partida dels pressupostos per a cultura de la Generalitat

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: