Diumenge, 15 Desembre 2019

Nissan va perdre 242 milions d’euros l’últim exercici per l’impacte de l’ERO a Catalunya

L'empresa automobilística ja ha iniciat les obres per a la nova planta de pintura a la Zona Franca amb una inversió de 70 milions

|

Nissan va tenir unes pèrdues de 242 milions d’euros en l’últim exercici fiscal, segons els comptes depositats en el Registre Mercantil, que aquest divendres publica ‘Expansión’ i que ha pogut confirmar l’ACN. La companyia automobilística va entrar en números vermells tot i que la facturació, d’uns 3.243 milions d’euros, només va caure un 1%. El motiu són els impactes extraordinaris: principalment el cost de l’acomiadament, a través d’un ERO, de 600 treballadors de les plantes de Catalunya, i pel que la companyia ja va preveure un impacte de 150 MEUR al comptes. A més, es van dedicar 100 milions més a provisions per les reparacions que s’han de fer al model Navara, que es fabrica a Barcelona, i que té problemes de corrosió amb el fred.
D’altra banda, fonts de Nissan ha confirmat a l’ACN que ja han començat les obres de la planta de pintura de les instal·lacions a la Zona Franca. El projecte preveu una inversió de la companyia de 70 milions d’euros.

   

El Govern ha aprovat una subvenció de 3 milions per, precisament, contribuir a aquesta planta de pintura, que es considera una mostra del compromís de la companyia amb la continuïtat a Catalunya.

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, s’ha reunit aquesta setmana amb directius de Nissan al Japó i li han traslladat la seva intenció de seguir a Catalunya.

Publicitat  

Seguiu-nos a: