Diumenge 1 agost 2021

Nissan ofereix la “possible continuïtat” d’activitats no productives a Barcelona com el centre tècnic

Acaba la primera reunió per negociar el tancament de l'empresa i els sindicats es neguen a firmar l'acta

|

La direcció de Nissan Motor Ibérica ha ofert la “possible continuïtat” d’activitats no relacionades amb la fabricació a Barcelona com el Centre Tècnic Europeu (NTCE) i Compres, que donen feina a unes 400 persones, en la primera reunió per negociar el tancament de les fàbriques catalanes, segons ha indicat la multinacional japonesa en un comunicat.

El directiu que pilotarà el procés, Frank Torres, no ha assistit a la trobada que durat dues hores. Recordem que va haver-hi una manifestació davant de casa seva, a Sant Cugat del Vallès. A la sortida, els treballadors han lamentat que només hi hagi participat l’equip de recursos humans, un notari i sis advocats del despatx Garrigues.

Els representants sindicals s’han negat a firmar l’acta d’una reunió que representa l’inici del compte enrere de 30 dies per a presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Durant la trobada, s’ha constituït oficialment la mesa de negociació i s’ha pactat el calendari de reunions fins al 30 de juliol per a negociar el tancament dels centres de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, “a partir de desembre del 2020”, indica l’empresa. La pròxima trobada serà el 6 de juliol.

La direcció també diu que “espera comptar amb la participació” de les administracions públiques en aquest marc de diàleg i ha manifestat el “desig” que els representants dels treballadors contribueixin a l’avançament de les negociacions. “Per part de Nissan sempre hi haurà una aposta clara per un diàleg obert, amb l’objectiu de trobar punts d’acord que permetin avançar en aquest procés”, relata el comunicat.

A les portes de la planta, on ha estat convocada la trobada, hi hagut centenars de treballadors concentrats tot el matí per donar suport als seus companys i per protestar. Molts d’ells se n’aniran a Cantàbria per mobilitzar-se a la fàbrica de Los Corrales de Buelna de Nissan i tenen la intenció de reunir-se amb el president de la comunitat, Miguel Ángel Revilla. La plantilla de Barcelona vol “avisar” els empleats càntabres que la inversió de 40 milions d’euros que ha promès la multinacional no servirà per salvar les instal·lacions, ja que a Barcelona també hi va haver una promesa d’inversió de 70 milions en una nova planta de pintura a canvi de baixes laborals que no s’ha acabat fent.

Segueix-nos

680
1,491