Diumenge, 15 Desembre 2019

Movilitzacions contra el nou impost de l’Àrea Metropolitana a diversos municipis afectats

El tribut metropolità va lligat al canvi de tarifa del transport públic i grava els municipis que han passat de zona 2 a zona 1

|

Durant el passat mes d’octubre, l’Àrea Metropolitana de Barcelona va començar a cobrar el nou tribut metropolità i els veïns afectats han rebut amb sorpresa el cobrament d’aquest impost. Immediatament s’estan creant plataformes i webs de recollida de signatures en contra, i també es comencen a convocar manifestacions.

   

Aquest nou tribut metropolità afecta els 17 municipis de l’àrea metropolitana, que l’1 de gener del 2019 van passar a formar part de la zona 1 de transport de l’AMB i, des de la mateixa AMB, es destaca que el pagament d’aquest tribut serveix per finançar aquest canvi de tarifes i, per tant, el servei públic de transport. La resta de municipis que ja formaven part de la 1a corona de transport abans de 2019, paguen aquest tribut des de l’any 1992.

El nou impost el cobra directament l’AMB i es calcula a partir del valor cadastral dels immobles – habitatge o negoci -, com ara l’IBI. Estan exclosos els habitatges amb un valor cadastral inferior a 45.000 euros.

Publicitat  

Seguiu-nos a: