Dilluns, 06 de febrer del 2023

Més de 500 persones s’inscriuen a l’assaig clínic de Sitges per reobrir l’oci nocturn

Un comitè científic seleccionarà els 400 participants que accediran a cinc bars musicals la nit del 20 de maig

|

Un total de 504 persones s’han inscrit a l’assaig clínic organitzat per l’Ajuntament de Sitges, els bars musicals del municipi i el Departament de Salut per reobrir l’oci nocturn, segons ha pogut saber l’ACN. La xifra final d’interessats ha superat les 400 places disponibles per a la prova que es farà la nit del 20 de maig, i ara un comitè científic seleccionarà els participants, que seran notificats els propers dies. Tots hauran de superar un test d’antígens (TA) hores abans de l’assaig clínic, i s’hauran de sotmetre a una segona prova cinc dies després. La nit del 20, podran accedir a cinc bars musicals del conegut com a ‘carrer del Pecat’ entre les 23h i les 3h, amb l’únic requisit de dur mascareta quirúrgica i el TA negatiu.
La prova d’antígens també l’hauran de superar els treballadors dels establiments, els organitzadors, el personal de seguretat i els periodistes assistents a l’assaig clínic. En total, es calcula que el tram del ‘carrer del Pecat’ delimitat on hi ha els cinc bars participants acollirà 450 persones. Aquestes representen el 75% de l’aforament total de la zona.

Durant el desenvolupament de l’assaig, dins els locals no està previst limitar el nombre de persones més enllà de la normativa habitual de cada pub, “perquè es vol una nit que s’assembli el màxim a la normalitat”, asseguren els impulsors. L’objectiu de la iniciativa, gestada per l’Associació de Bars Musicals del Carrer del Pecat i finançada per l’Ajuntament de Sitges, és veure quina és la incidència de la transmissió de la covid-19 en l’oci nocturn i testar els protocols per recuperar l’activitat a bars musicals i discoteques.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge