Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

Mercabarna distribuirà un 20% més de producte pel Mobile World Congress

30 companyies, de manera directa o indirecta, serveixen a restaurants, hotels i a la mateixa Fira de Barcelona

|

Les empreses de Mercabarna incrementaran un 20% les vendes de productes adreçats a restauració, respecte a qualsevol altra setmana de febrer, amb motiu de la celebració del Mobile World Congress (MWC).
L’esdeveniment, que tindrà lloc a Barcelona del 25 al 28 de febrer, és ben rebut un any més per les 30 empreses majoristes de Mercabarna que serveixen a la restauració de la capital i a la mateixa Fira de Barcelona. “El febrer és temporada baixa. És un mes en què el consum es contrau. La demanda que genera aquest esdeveniment ens ajuda a compensar”, han explicat.
Aquest increment del 20% en els productes oferts, tindrà incidències diferents en cadascun dels sectors del fresc. Així doncs, l’impacte per sectors de fresc és d’un 22%, pel que fa a la fruita i l’hortalissa. D’un 8%, pel que fa als productes carnis prèmium i, finalment, pel que fa a peix fresc, crustacis i marisc, les empreses preveuen entre un 15% i un 35% d’increment en funció de les referències.
Tant pel que fa a verdures i hortalisses, com a la carn i el peix, aquests dies es demanaran productes manipulats, tallats i nets a punt per cuinar, o per servir amb el motiu d’alleugerir la feina als restaurants. “Som com els ajudants de cuina”, han explicat des de les companyies.El sector carni servirà diàriament, durant el Congrés, uns 800kg més del que és habitual de carn prèmium a la restauració de Barcelona. En menús tancats i cartes durant el MWC a la ciutat destacaran les peces selectes com filets i les hamburgueses prèmium.

A la mateixa Fira, quant a fruites i hortalisses, destacaran les tendències “healthy”, saludable, amb gran varietat d’amanides gurmet –fins a 28 tipus diferents–, i la “veggie”, amb la presència de vegetals crus (“raw food”) a punt per consumir. La principal empresa proveïdora de fruita i hortalissa fresca a la Fira de Barcelona treballarà 24 hores al dia per servir més de 30.000 unitats d’amanides gurmet, 40.000 broquetes de fruita i/o hortalisses i 2.000 unitats de vasets amb vegetals crus per aperitius lleugers (“dipear”).

També per primera vegada cal destacar que tots els envasos utilitzats per a les amanides i vegetals crus són compostables. A part, s’ha reduït en més d’un 90% l’ús de plàstics.
Pel que fa al peix, es mantindran les peces clàssiques de peix, tant de piscifactoria com salvatges (orades, llobarros, rap, lluç…), que garanteixen una presència regular. En marisc, característic dels menús més exclusius, no hi faltaran llamàntols de mida gran, ostres, etc. I com a novetat, el cranc reial, tant viu com cru. D’aquesta manera, els productes més exclusius, triplicaran la demanda en relació a un altre moment d’aquest mes.

Al polígon alimentari de Mercabarna, hi ha empreses que incrementaran l’equip aquests dies, en ser tasques especialitzades, però també n’hi ha d’altres que tendiran a optimitzar els mateixos recursos que acostumen a utilitzar fent que tota la plantilla estigui treballant durant aquesta setmana.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,515

Publireportatge