Dijous 22 abril 2021

El govern britànic activarà el Brexit el 29 de març

|

Redacció

El Brexit ja té data d’inici: el proper 29 de març de 2017. Segons han confirmat diverses fonts europees a Reuters, la primera ministra britànica, Theresa May, escriurà la setmana que ve una carta a la Unió Europea per activar l’article 50 del Tractat de Lisboa, i activar així el procés de sortida del mercat comú. A partir d’aquell moment, ambdues parts compten  amb dos anys per negociar sobre quina serà la relació de Regne Unit i la UE un cop finalitzi el procés.

A la vegada, s’espera que durant els propers dies, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, distribueixi entre els 27 governs restants del bloc les primeres directrius sobre els punts claus d’un possible acord. La postura oficial dels governs de la Unió Europea podria ser consensuada oficialment a principis de maig. Un cop s’arribi a aquest primer pacte, el responsable de les negociacions europees del Brexit, Michel Barnier, podrà reunir-se amb el seu homòleg britànic, David Davis.

La setmana passada, May ja va aconseguir superar un primer obstacle per engegar les negociacions, al aprovar a la Cambra dels Comuns britànica una llei que li permetia activar el ‘divorci’ entre la Unió Europea i Gran Bretanya. A més, els diputats van rebutjar diverses esmenes proposades per la Cambra dels Lords del país, que exigien que l’acord final hagués de ser aprovat també al Parlament.

Segueix-nos

680
1,474