Diumenge, 15 Desembre 2019

Maroto diu que volen portar la fabricació d’un nou model de Nissan a Catalunya

La ministra d'Indústria afirma que és prioritari "actualitzar" la planta per garantir-ne la continuïtat

|

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que treballen amb Nissan en un “projecte industrial” per a la planta de la Zona Franca. La ministra ha subratllat que aquest projecte passaria per portar a Catalunya la fabricació d’un nou model. “Necessitem un projecte industrial per albergar un nou model o altres alternatives perquè la planta de Nissan continuï sent focus de riquesa i de creació de treball”, ha afirmat Maroto que espera poder “convèncer” per donar continuïtat a la indústria. La ministra ha detallat que el repte a Nissan passa per “actualitzar una planta que és longeva” perquè pugui mantenir la capacitat productiva i els llocs de feina. També ha situat com a prioritat posicionar Catalunya i Espanya com a pol d’atracció d’inversions vinculades al vehicle elèctric.

   

Reyes Maroto ha afirmat que cal “actualitzar” la planta de Nissan a la Zona Franca i, per això, ha assegurat que des del govern espanyol treballen en un “projecte industrial” conjuntament amb els responsables de l’empresa i de la mà dels treballadors i sindicats. “Estem treballen en un projecte industrial que doni continuïtat a una planta que és longeva”, ha dit la ministra d’Indústria en funcions.

Segons ha subratllat, aquest pla passa per aconseguir que Nissan fabriqui un nou model a Catalunya “o altres alternatives” per garantir que la planta de la Zona Franca “continuï sent un focus de riquesa i de generació de feina”.

Preguntada per si tem una venda de la planta de Barcelona, Reyes Maroto ha assegurat que “en aquests moments no s’està treballant en això” i espera que el projecte industrial pugui “convèncer” la direcció japonesa perquè “continuï confiant” en les instal·lacions de Barcelona. “Porten molts anys confiant en la Zona Franca i el que és important és que Nissan continuï estant en territori espanyol”, ha afegit.

“El nostre compromís amb el sector passa per mantenir capacitats productives i mantenir llocs de feina o incrementar-los amb nous models i desenvolupant noves capacitats entorn als vehicles alternatius”, ha dit Maroto que admet que, fins ara, altres països s’han mogut “més ràpidament” per situar-se com a capdavanters en els vehicles elèctrics. “Tenim oportunitats i hi estem treballant”, ha conclòs.

Publicitat  

Seguiu-nos a: