Dimarts, 22 Octubre 2019

Malvenen uns terrenys claus de la fallida pista de Fórmula 1 de València

|

Redacció

Un dels últims llegats de la València de Rita Barberà i els anys d’obsessió amb el ‘totxo’, malvenut a inversors estrangers. Un fons d’inversió de Dubai s’ha fet amb diversos terrenys del projecte d’actuació integrada (PAI) del Grao, una de les zones de la capital valenciana per on circulava el circuit de Formula 1 urbà, per 40 milions d’euros. El preu és una autèntica ganga, ja que els solars havien arribat a estar valorats en 319,9 milions d’euros per la societat propietària, segons recull Valencia Plaza.

L’administració valenciana esperava que la creació de la pista de carreres interurbana impulsés un ‘boom’ immobiliari que mai es va arribar a materialitzar a la zona. Tot i això, la societat Acinelav Inversiones 2006, impulsada per Bancaja Habitat (que passaria a ser Bankia), Pavasal, Construcciones Valencia Constitución, Kiraly Desarrollos Immobilarios i el constructor Salvador Vila, es van fer amb aproximadament una tercera part dels terrenys.

La renúncia al premi de Formula 1 el 2012, juntament amb la crisi immobiliària, va dinamitar qualsevol possibilitat de crear noves promocions al barri, i Acinelav va entrar en concurs de creditors. El procés ha portat a l’administració concursal a subhastar els actius de la societat.

De moment, però, els inversors han mostrat poc interès per la zona per diversos motius. En primer lloc, perquè l’Ajuntament de València ja ha anunciat que pretén reordenar urbanísticament la zona, enterrant el circuit de Formula 1. A més, el PAI actual obliga als promotors immobiliaris a fer-se càrrec dels 40 milions d’euros invertits en la transformació urbanística de la zona perquè hi passés el circuit. En aquell moment, a l’espera de grans inversions immobiliàries, els governs del PP a la Generalitat valenciana i a l’Ajuntament de la ciutat van pensar que els inversors assumirien la quantitat sense problemes. Ara, però, sembla que el recàrrec ha frenat als possibles compradors.

Publicitat

Seguiu-nos a: