Dimecres, 22 Gener 2020

Madrid intervindrà en el mercat del gas per frenar la pujada del preu de la llum

|

Redacció

El preu de l’electricitat s’ha situat avui en el nivell més alt des del desembre de 2013, després d’augmentar fins als 88 euros per Mw/h, un 2,6% més que ahir. Davant l’increment en plena onada de fred, el ministre d’Energia, Álvaro Nadal, va haver de convocar ahir una roda de premsa per anunciar que impulsarà canvis en el mercat del gas natural, per intentar reduir així el cost de la llum. A causa de la falta de precipitacions i vent, les centrals de cicle combinat, que utilitzen aquest carburant, són les que estan cobrint la nova demanda a preus més elevats.

Segons informava La Vanguardia, Nadal va defensar incrementar el volum de negoci del Migbas (Mercado Ibérico del Gas), i forçar a les principals companyies gasistes a que facin disponible una major part de les seves reserves, per abaratir el producte.  La reforma haurà de ser duta a terme per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que haurà d’establir una nova metodologia “sobre el preu de compra i vena”. El volum de gas present al Migbas al desembre amb prou feines arribava al 5% de les reserves totals.

Les causes del problema, però, no provenen només del mercat propi, ja que l’augment del preu del combustible a nivell mundial també ha contribuït a fer repuntar el valor del gas durant les últimes setmanes.

Publicitat

Seguiu-nos a: