Setmanari digtal d'economia

Dilluns 27 març 2023

L’unionisme de Foment i Pimec contra el plantejament de les cambres d’obtenir més competències

Consideren "un despropòsit" la proposta i insten Canadell a "no assumir més rols dels que corresponen"

|

L’arribada a les Cambres de Comerç de juntes clarament independentistes ha posat al descobert les incapacitats de Foment i Pimec

Les patronals Pimec i Foment del Treball han preparat un estudi que “desmuntarà bona part dels plantejaments” recollits en la proposta del Consell General de Cambres de cara l’avantprojecte de la futura llei. En declaracions a l’ACN, el president de Pimec, Josep González, ha assegurat que l’esborrany presentat per les cambres és un “despropòsit” perquè “posa en qüestió la representativitat legítima” de CCOO, UGT, Foment del Treball i Pimec. En relació a la Cambra de Comerç de Barcelona, ha afirmat que es tracta d’una entitat público-privada i que, com a tal, no té la “representativitat” dels agents socials. “El senyor Canadell el que ha de fer és no voler assumir més rols dels que corresponen a les cambres”, ha etzibat.

Les patronals unionistes es volen aliar amb els sindicats d’obediència espanyola, UGT i CCOO per impedir l’augment de competències de les cambres

González ha assegurat que la “correcta relació” entre les cambres de comerç i patronals “s’està trencant”. “Ho sento molt però evidentment des de Pimec defensarem el que creiem que és just amb tota la força”, ha conclòs González.

Pimec i Foment boicotegen la reunió d’infraestructures de la Cambra

En aquest sentit, el president de l’entitat ha confirmat que no assistirà a la reunió d’infraestructures de la Cambra per les “tensions” entre les diferents institucions. González ha assegurat que la manca d’inversió en infraestructures és una reivindicació compartida però ha criticat l’acte “que vol liderar” l’ens presidit per Canadell. “Una cosa és aquest aspecte en el que coincidim i l’altre és fer actes que entenem que són polítics”, ha afegit.

El paper de fermesa de les noves Cambres deixa al descobert les patronals unionistes

Les declaracions de González han tingut lloc poques hores després que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, s’hagi pronunciat també sobre aquest aspecte. El president cameral ha assegurat que “no hi ha cap mena d’invasió de competències” en la proposta dels ens camerals per a la futura llei i ha reclamat la “funció consultiva” de les cambres, “reconeguda en la llei espanyola”.

Caldrà està amatents a la decisió del Govern, suport a l’unionisme o les Cambres

Canadell ha assegurat que aquests ens estan implantats a tot el territori i ha explicat la voluntat “d’aprofitar la nova llei” per fer una “revisió general de les funcions” de les cambres. Entre aquestes, s’ha referit al tractament d’aspectes mediambientals, de transferència tecnològica, la possibilitat de tenir “un síndic empresarial” i el debat sobre el finançament. El també president del Consell de Cambres ha assegurat que les funcions de les cambres no van “en detriment” de les patronals i, com a exemple, s’ha referit a la negociació col·lectiva.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499

Publireportatge