Divendres 12 agost 2022

L’OCDE creu que “hi ha tots els elements” per tancar un acord sobre la taxa digital “al juny o juliol”

L'Organització millora dues dècimes fins al 5,9% la previsió de creixement del PIB espanyol el 2021 i situa l'atur en el 15,4%

|

El secretari general de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Angel Gurría, creu que “hi ha tots els elements” perquè es pugui tancar un acord sobre la taxa digital “al juny o juliol”. En una roda de premsa, Gurría ha dit que el canvi de posició dels Estats Units sobre la qüestió ha estat clau per poder tirar endavant una mesura que vol que els gegants tecnològics paguin impostos allà on operen. D’altra banda, Gurría ha afirmat que les negociacions segueixen per establir un mínim global a l’impost de societats i que algunes grans empreses hi estan a favor perquè els dona “certesa” sobre el tipus impositiu.

En paral·lel, l’OCDE millora dues dècimes fins al 5,9% la previsió de creixement del PIB espanyol aquest any. En un informe sobre Espanya, l’organisme també augmenta un punt i mig fins al 6,3% la projecció de creixement de l’economia espanyola l’any que ve. Pel que fa a l’atur, l’OCDE pronostica que Espanya tancarà aquest any amb l’atur en el 15,4%, una dècima menys que el 2020, per continuar reduint-lo el 2022 fins al 14,7%. Pel que fa al dèficit, l’OCDE preveu que l’Estat tanqui aquest any amb un dèficit del 8,6% i un deute del 119,7%, tres dècimes menys que el del 2020.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,518