Dimecres, 22 Gener 2020

L’L10 Sud de Metro entra en servei aquest dissabte amb la inauguració de les estacions de Foc i Foneria

|

La línia L10 Sud del Metro de Barcelona entra en servei la tarda d’aquest dissabte amb la inauguració de les estacions de Foc Cisell i Foneria, després que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) hagi realitzat durant els últims mesos les proves de funcionament corresponents.

 

El nou metro podrà ser utilitzat a partir de les 15 hores, després de l’acte de presentació, al que assistiran el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès; el conseller de Territori, Damià Calvet, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres autoritats.

El nou servei de metro funcionarà sense conductor gràcies a un sistema de control automàtic i comptarà al principi amb cinc estacions: les de Foc Cisell i Foneria, que estan situades al passeig de la Zona Franca al barri de la Marina del districte de Sants-Montjuïc i se sumen a les de Can Tries-Gornal, Torrassa i Collblanc, que estan obertes des del 2016 i formen part de la Línia 9 Sud.

L’L10 sud té una longitud total de 4,5 quilòmetres, dels quals 2,5 corresponen al nou tram de túnel que va des de Gornal fins a Foc, una de les parades extrem.

Després de la parada de Foc hi ha un tram de via doble d’1,6 quilòmetres que els trens utilitzen per canviar de sentit, mentre que en l’altre extrem, en la parada de Collblanc, els trens fan marxa enrere quan hi arriben.

Per a febrer i octubre del 2019, està previst incorporar a l’L10 Sud les estacions de Provençana i Ildefons Cerdà a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), que es troben entre les de Foneria i Can Tries-Gornal –hi ha una longitud d’1,9 quilòmetres entre les dues– i actualment estan en obres.

TMB ha indicat que les estacions de l’L10 Sud seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i que estaran equipades amb portes d’andana automàtiques, característica compartida juntament amb la de funcionament automàtic sense conductor amb l’L9.

HORARIS I FREQÜÈNCIES

La línia 10 Sud tindrà el mateix horari de servei que la resta de la xarxa: els dies laborables de dilluns a dijous, de 5 de la matinada fins a les 12 de la nit; els divendres i vigílies de festius, fins a les 2 de la matinada; obertura continuada dissabtes i vigílies singulars, i els diumenges i festius, fins a les 12 de la nit.

El seu trajecte, que va de l’estació de Foc Cisell i passa per les de Foneria, Can Tries-Gornal i Torrassa fins a la de Collblanc, té una durada aproximada d’uns nou minuts.

Per evitar confusions i distingir els dos sectors de la L10 fins que no es connectin, el servei de metro de l’L10 entre les estacions de La Sagrera i Gorg passarà a denominar-se a partir d’ara L10 Nord.

Així mateix, TMB ha informat aquest divendres que oferirà gratuïtament dissabte un bitllet especial de dos viatges per ser gastats aquest mateix dia, que es distribuirà als accessos de les dues noves estacions.

 

Publicitat

Seguiu-nos a: