Dimecres 18 maig 2022

L’ISE aplega la indústria audiovisual mundial a Barcelona: 800 expositors i més de 28.000 assistents registrats

La fira se celebra a Fira Gran Via del 10 al 13 de maig i preveu un impacte econòmic superior als 200 MEUR

|

La fira Integrated Systems Europe (ISE) se celebra del 10 al 13 de maig la indústria audiovisual mundial a Barcelona en una segona edició de certa normalitat després d’una versió reduïda i marcada per la pandèmia durant l’estiu del 2021. 800 expositors amb les principals marques del sector en cinc pavellons del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, 150 conferenciants i més de 28.000 assistents registrats –tot i que es confia en la inscripció d’última hora de més congressistes- són algunes de les xifres d’un saló que preveu un impacte econòmic superior als 200 MEUR. En paral·lel a l’ISE, també se celebrarà l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC), un congrés amb 310 expositors dedicat a la transformació de les tecnologies disruptives.

120 països presents a l’ISE, amb absència destacada de la Xina
Després de 16 anys a Amsterdam i d’una primera edició a Barcelona reduïda i marcada per la pandèmia al juny del 2021, l’ISE aterra enguany amb tota la força amb les darreres novetats del sector audiovisual aplicables en múltiples àmbits com el comercial, l’educació, el retail o l’atenció mèdica. Algunes de les marques que hi participaran seran Google, Microsoft, Alfalite, Barco, Christie, KNX, LANG, Panasonic, Samsung, Shure, Sony o Zoom. Pel que fa l’àmbit residencial, l’ISE mostrarà les darreres novetats en televisors de pantalla plana, altaveus encastats, projectors, sales de cinema, il·luminació i sistemes de seguretat. Serà de la mà de marques com Sony, Storm Audio, Artcoustic, Creston, L-Acoustics, KNX i Rako Controls.

A banda, l’organització ha confirmat la presència de més de 150 conferenciants en les sessions previstes al llarg dels quatre dies. Destaca el discurs inaugural a càrrec de Refik Anadol, artista i pioner en l’estètica de les dades i la IA, i la conferència del director executiu i cofundador d’Illuminarium, Alan Greenberg. El nombre de països representats serà d’uns 120, amb l’absència destacada de companyies xineses i asiàtiques per culpa de les restriccions de mobilitat per la nova onada de la covid-19. Només de la Xina s’esperaven uns 300 expositors, segons el director executiu de l’ISE, Mike Blackman.

Empreses russes no, ciutadans russos sí
Blackman també ha explicat que les empreses russes no podran participar a la fira, tot i que sí els ciutadans russos que treballen i resideixen fora del país i es puguin desplaça a Barcelona. “Lamentem molt la situació dels ucraïnesos i és lamentable però al mateix temps també ho és la situació per la que pateix la població russa contrària a la guerra”, va argumentar el director executiu de l’ISE el passat 21 d’abril en la presentació del certamen. “No controlarem els passaports”, va afegir Blackman, que tampoc va voler detallar l’impacte econòmic concret de la fira, tot i situar-la en els 250-300 MEUR de cara a l’any que ve i de fins a 500 MEUR el 2026.

Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb estand propi a l’ISE

Una trentena d’empreses catalanes estaran a l’ISE dins el pavelló de Catalunya, un 50% més respecte l’any passat. L’objectiu d’ACCIÓ a ISE és que les empreses que participin al pavelló català “trobin inversors, coneguin socis i nous clients, guanyin visibilitat i obrin nous mercats internacionals”. Entre les participants, hi ha Watchity, Ebantic Systems, Sinfonia Tecnica, Eurecat, Lavinia Services o Blau Solutions, entre d’altres. A més, durant els quatre dies de congrés, ACCIÓ organitzarà 100 reunions de networking entre grans empreses, start-ups i proveïdors tecnològics d’una quarantena de països. Hi participaran companyies com Sony, Mediapro, Filmin, Cellnex o la CCMA.

L’Ajuntament de Barcelona també tindrà estand propi a l’ISE i programació específica per donar visibilitat a empreses, universitats i escoles. A través de Barcelona Activa, 10 companyies de la ciutat presentaran formes d’apropar la tecnologia blockchain i el món de les NFT. L’estand de Barcelona a l’ISE comptarà amb una instal·lació audiovisual immersiva de 50 m2 amb projecció 180º que recull les aportacions de prop d’una quarantena de professionals rellevants del sector. L’any 2021, Barcelona va ser el pol central del sector audiovisual de Catalunya amb unes 14.500 persones ocupades i el 62% de les empreses del sector. A Catalunya el sector de l’audiovisual el formen més de 1.100 empreses que sumen una facturació total de 6.700 MEUR i ocupen a unes 26.000 persones.

L’IOTSWC, un congrés paral·lel sobre tecnologies disruptives

Paral·lelament a l’ISE, també tindrà lloc l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC), un congrés dedicat a la transformació de les tecnologies disruptives. Serà entre el 10 i el 12 de maig, al pavelló 4 de Fira Gran Via i aplegarà 310 expositors amb solucions tecnològiques per a múltiples sectors. Hi haurà prop de 200 ponents, una competició d’startups i la tercera edició del Barcelona Cybersecurity Congress, organitzat per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Una trentena d’empreses catalanes participaran a la fira IOT Solutions amb projectes relacionats amb la indústria 4.0, la robòtica col·laborativa, el blockchain o la intel·ligència artificial.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512