Dissabte 25 juny 2022

L’Eurostat confirma un nou rècord d’inflació a l’eurozona: els preus pugen un 8,1% al maig

El creixement respon principalment a l'encariment de l'energia (+39,1%) i dels aliments (+7,5%)

|

L’Eurostat ha confirmat aquest divendres que la inflació al conjunt de l’eurozona es manté en xifres rècord. Després de la pujada de preus sense precedents registrada a l’abril (+7,4%), l’oficina d’estadística de la Unió Europea ha informat que els productes als països de la zona euro es van encarir un 8,1% en termes interanuals al maig. El creixement respon principalment a l’evolució dels preus de l’energia (+39,1%), fortament afectats per les conseqüències derivades de la guerra d’Ucraïna.

No obstant això, també destaca l’encariment dels aliments (+7,5%), sent els productes no processats els que més han variat de preu (+9%). Pel que fa als béns industrials i els serveis, les pujades van ser del 4,2% i el 3,5%, respectivament. En comparació amb el mes d’abril, els preus als països de l’eurozona van incrementar-se un 0,8%, dues dècimes més respecte a la taxa intermensual registrada anteriorment.

Pel que fa al conjunt de la Unió Europea, la inflació interanual al maig es va situar en el 8,8%, set dècimes més que la variació corresponent al mes d’abril. Quant a la taxa intermensual, els preus van pujar un 1% al maig.

Les taxes d’inflació més elevades es van registrar a Estònia (+20,1%), Lituània (+18,5%) i Letònia (+16,8%), mentre que les més baixes corresponen a França (+5,8%), Malta (+5,8%) i Finlàndia (+7,1%). Pel que fa a l’estat espanyol, la variació de l’Índex de Preus al Consum (IPC) al maig va ser del 8,5%, dues dècimes més que a l’abril.

En termes interanuals, la inflació va incrementar-se a pràcticament tots els estats membres de la Unió Europea. L’única excepció van ser els Països Baixos, on la taxa va passar de l’11,2% a l’abril al 10,2% al maig.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,525