Dijous, 20 Febrer 2020

L’Eurocambra aprova l’acord de lliure comerç de la Unió Europea amb el Vietnam

El bloc comunitari i el país del sud-est asiàtic eliminaran el 99% dels aranzels en set anys

|

Ara que el Regne Unit ha marxat de la UE i quan molt sovint s’ha amenaçat del que significaria, en termes comercials, ser fora de la UE, mirem-nos els termes en què l’Eurocambra ha aprovat l’acord de lliure comerç de la Unió Europea amb el Vietnam.

Ho ha fet amb 401 vots a favor, 192 en contra i 40 abstencions i l’acord preveu eliminar el 99% dels aranzels en set anys. Segons dades del bloc comunitari, l’acord es traduirà en 15.000 milions d’euros anuals addicionals en importacions procedents del Vietnam a la Unió Europea fins al 2035 i en 8.300 milions d’euros en sentit invers.

Després de l’aprovació del Parlament Europeu, ara la Comissió té el mandat d’implementar de manera immediata l’acord, que preveu l’eliminació d’aranzels i la reducció de barreres no aranzelàries de manera gradual fins al 2035.

L’acord de lliure comerç amb el Vietnam ha estat aprovat, com estava previst, sense complicacions a l’Eurocambra. Amb tot, el que és el primer acord aprovat durant la comissió liderada per Ursula von der Leyen ha estat criticat a la cambra per les forces progressistes perquè consideren que hi ha una manca de garanties en la legislació laboral del Vietnam i per la manca de compromisos del país del sud-est asiàtic en l’àmbit mediambiental.

Les principals importacions del bloc comunitari des del Vietnam són equipaments de telecomunicacions, roba i productes d’alimentació. Per la seva banda, la Unió Europea exporta al Vietnam productes com maquinària, equipament de transport, productes químiques i agrícoles.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: