Dimarts, 18 Febrer 2020

L’Estat ha recuperat un 5% de les ajudes destinades al sector bancari des de 2009

|

Agències

L’Estat ha recuperat només 2.686 milions d’euros dels 53.553 milions aportats en ajudes financeres als bancs espanyols a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), segons ha informat avui el Banc d’Espanya. La quantitat suposa que les arques públiques han recuperat tan sols el 5% del capital invertit en el sector bancari durant el procés de consolidació posterior a la crisi financera.

Des de maig de 2009, les ajudes financeres de diversos tipus pel sector bancari han ascendit a 61.495 milions d’euros, dels quals 53.553 milions han estat aportats pel FROB, i els 7.942 milions restants han provingut pel propi sector, a través del Fons de Garantia de Dipòsits d’Entitats de Crèdit (FGDEC).

Concretament, Caixabank va retornar 977 milions d’euros procedents de les ajudes rebudes per Banca Cívica abans de la integració amb l’entitat, 782 milions de la venda a BBVA de la participació a Catalunya Banc, 712 milions per la venda a Banesto de la participació en NCG i 71 milions per una altra venda realitzada el 2012. Cal afegir també  144 milions d’euros amortitzats prematurament durant l’emissió de diverses obligacions convertibles per part de Liberbank i Ibercaja Banco.

Caldra afegir als diners retornats, segons afirma la institució monetària, la desinversió de BFA en Bankia, de 1.304 milions d’euros, així com l’amortització, abans del 2018, de les obligacions convertibles de Caja 3 i Ceiss, que suposen 991 milions d’euros.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: