Diumenge, 15 Desembre 2019

Les reserves turístiques per al pont de la Puríssima creixen un 5% i augmentaran fins a un 7% per Nadal i Cap d’Any

|

ACN – Les reserves turístiques per a aquest pont de la Puríssima creixeran un 5% respecte el l’any anterior, d’acord amb les previsions de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), mentre que per Nadal i Cap d’Any s’espera que ho facin prop d’un 7%. Entre les destinacions preferides, hi ha les de neu (30%), de turisme rural (12,5%) i els mercats nadalencs del centre d’Europa. Pel que fa les previsions per Nadal i Cap d’Any, apunten a un augment de les reserves de prop del 7%, amb les zones de muntanya com a destinacions predilectes, tot i que també destaquen d’altres com Nova York, països asiàtics i darrerament Lapònia, segons el president de l’entitat, Martí Sárrate. D’altra banda, Sárrate ha celebrat la recuperació del sector després dels darrers anys de crisi i ha destacat que les famílies han incrementat el pressupost per viatjar.

ACAVe ha facilitat aquestes dades a partir de l’enquesta entre els seus associats, que ha conclòs que el 75% de les agències consideren les vendes pel Pont de Puríssima com a bones o molt bones. A més, el president de l’entitat, Martí Sárrate, ha indicat que els consumidors són cada vegada més previsors i compren els viatges amb més anticipació amb l’objectiu d’obtenir millors condicions. En aquest sentit, ha detallat que un 60% dels consumidors fa la reserva entre 1 i 3 mesos d’antel·lació i un 5% entre 3 i 6 mesos. Entre les destinacions preferides per a la setmana que ve, hi ha les estacions d’esquí- tant catalanes, espanyoles com de la resta del continent-, cases de turisme rural però també la visita a capitals europees i els seus mercats nadalencs com Berlín, Londres, Paga, Venècia o Viena, entre d’altres.

   

Pel que fa les previsions per Nadal, un 70% de les agències han qualificat com a bones o molt bones les previsions de vendes, que creixeran un 7%. En aquest cas, les destinacions també seran les estacions d’esquí, on s’esperen ocupacions del 100%, però també destins més llunyans com els Estats Units, el continent asiàtic, com per exemple Myanmar, Maldives, Tailàndia, Dubai o Sri Lanka; o sud-americans i caribenys, com Equador, Costa Rica i Mèxic, entre d’altres, ja que els clients disposen de més dies o han d’acabar d’esgotar les vacances de l’any, segons Sárrate.

Pel que fa les destinacions més demandades per aquest Nadal per als viatgers que visiten Catalunya, el màxim responsable de l’ACAVe ha citat Barcelona, Girona, Port Aventura i les estacions d’esquí, com Baquèira Beret, que concentra moltes de les visites procedents del centre de l’Estat i el País Valencià.

Publicitat  

Seguiu-nos a: