Diumenge 9 maig 2021

Pimec tria un nou model de gestió entre la continuïtat de Cañete i la renovació de Barrios

Els resultats s'anunciaran cap a les 7 de la tarda, un cop s'hagi fet el recompte.

|

Les petites i mitjanes empreses associades a la patronal PIMEC escullen aquest dimarts nou president, després de la renúncia de Josep González. Per primera vegada en la seva història, hi ha dues candidatures que s’enfronten: Activisme empresarial, promoguda per l’actual secretari general i mà dreta de González, Antoni Cañete; i la d’Eines Pimes, amb suport de l’ANC, i liderada per Pere Barrios. Al Més Economia i a la nostra web matriu LA REPÚBLICA n’hem fet un continu seguiment dels candidats, els seus programes i acaraments, sovint farcits de retrets.

Eines Pimec vol convertir la patronal en “l’única” a Catalunya…Eines Pimec no descarta emprendre accions legals…
Barrios veu Pimec “acomplexada” i “antiquada”…
Eines Pimec denunciarà “irregularitats” a la Junta Electoral…
Eines Pimec vol evitar una tupinada electoral…

Els col·legis electorals estan oberts entre les 10 del matí i les 5 de la tarda a les seus de la patronal a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Manresa. Els resultats s’anunciaran cap a les 7 de la tarda, un cop s’hagi fet el recompte.

Durant la campanya, Barrios ha acusat l’actual direcció de la patronal d’afavorir la candidatura “continuista” de Cañete. De fet, dilluns Eines Pimec va presentar al·legacions a la junta electoral de la patronal per denunciar “manca de seguretat jurídica, desigualtat i irregularitats”. El candidat independentista a presidir PIMEC va dir que no impugnava els comicis en sí, sinó que demanava una investigació i una resposta a la junta electoral. Barrios també ha dit que, sota el lideratge de González, PIMEC ha estat “acomplexada” i que ell vol que l’organització ajudi als empresaris i no sigui només “una gestoria”. També ha reivindicat que PIMEC ha de tenir tota la representació empresarial, i no compartir-la al 50% amb les grans empreses de Foment.

Per la seva banda, Cañete ha assegurat que Pere Barrios “desconeix” la realitat empresarial i pretén “instrumentalitzar” PIMEC per la causa política independentista. En el seu acte final de campanya, Cañete va dir que el seu model és el de posar les petites i mitjanes empreses i autònoms al “pont de comandament” i apostar per un “capitalisme inclusiu”. El candidat d’Activisme Empresarial ha admès “tristor” perquè, segons ell, la campanya de Barrios té “una finalitat diferent” a la d’ajudar els empresaris. En aquest sentit, Cañete ha defensat que a la seva candidatura “hi cap tothom” i no se li pregunta a ningú per les afinitats polítiques.

Segueix-nos

680
1,488