Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

Les ministres d’Hisenda i de Treball en desacord pel topall al preus dels aliments bàsics

Montero es mostra en contra d'un topall als preus màxims dels productes i Díaz es reunirà amb distribuïdores i associacions de consumidors per pactar el topall a la cistella de la compra

|

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que el govern espanyol no imposarà per llei un preu màxim als aliments bàsics, però sí que ha obert la porta a exigir més esforç als sectors “que es beneficien de forma extraordinària de la crisi”. En una entrevista a Telecinco, Montero ha defensat que la proposta de la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, no es planteja com una “regulació” de preus sinó que busca un acord. “Estem en diàleg amb les grans distribuïdores perquè no es contagiï la inflació als preus finals. Totes les empreses han d’estar en la línia que no es traslladin els preus al consum final”, ha detallat.

Díaz es reunirà dilluns amb distribuïdores i associacions de consumidors per pactar el topall a la cistella de la compra
La vicepresidenta segona i ministra de Treball del govern espanyol, Yolanda Díaz, es reunirà dilluns que ve amb les grans distribuïdores d’alimentació i amb associacions de consumidors per buscar un acord per topar el preu dels aliments bàsics, com a mesura per alleugerir l’increment de preus. La proposta, fins ara, ha rebut el rebuig de les patronals del sector de l’alimentació i també dels productors. En una roda de premsa, Díaz ha puntualitzat que la seva aposta busca copiar el model francès que es va adoptar fa deu anys, amb un acord que incloïa una cistella de la compra amb productes bàsics a un preu reduït. Així doncs, la titular de Treball ha aclarit que “mai” ha parlat “d’intervenció de preus” sinó d’un pacte entre executiu, distribuïdores i associacions.

Segons Díaz, “el model francès és raonable i és positiu per tothom”. Alhora, la ministra ha emfasitzat que un acord d’aquesta mena es pot implementar de manera immediata. “Estic segura que les empreses estaran a l’altura del país”, ha afirmat. D’altra banda, la ministra ha assenyalat que l’acord prestarà especial atenció als productors que “estan sent víctimes d’aquesta situació”, amb increments de preus de fins al 500%. Amb tot, no hi haurà representants del col·lectiu a la reunió de dilluns que ve.

Carrefour entoma la proposta de Yolanda Díaz i llança una cistella de la compra amb 30 productes a 30 euros
Qui no corre, vola i la cadena de supermercats francesa Carrefour ha explicat que llançarà una cistella de la compra de 30 productes bàsics a 30 euros per afavorir a l’estalvi dels consumidors en un context d’inflació rècord, tal com proposava la vicepresidenta segona i ministra de Treball del govern espanyol, Yolanda Díaz. El director executiu de la distribuïdora a l’Estat, Alexandre de Palmas, ho ha anunciat en un missatge a Twitter. Carrefour no s’ha esperat als resultats de la reunió entre distribuïdores, associacions de consumidors i el govern espanyol de dilluns que ve i ha anunciat que la cistella de 30 euros estarà disponible des del 12 de setembre al 8 de gener. Els productes que s’oferiran seran d’ús habitual a les llars com ara conserves, pasta, oli i cafè així com una selecció de drogueria, neteja i perfumeria.

En un comunicat, De Palmas Director ha destacat que “la situació actual requereix mesures àgils i efectives”. “En aquests moments, on cada acte de compra és més valuós que mai, Carrefour dóna resposta als seus clients: treballem per oferir solucions d’estalvi que protegeixin el poder adquisitiu de les famílies a Espanya“, ha afegit.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,515

Publireportatge