Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

Les empreses de gestió d’esdeveniments i casaments exigeixen al Govern que les exclogui de les noves restriccions

Estudien dur als tribunals les limitacions decretades per la Generalitat

|

L’Associació d’Empreses de Gestió d’Esdeveniments i Casaments de Catalunya (AEGECat) exigeix al Govern que diferenciï aquest sector de la resta del món de la restauració a l’hora d’aplicar les noves restriccions decretades per frenar la covid-19. La patronal assegura que limitar les trobades de gent a un màxim de 10 persones ha disparat les cancel·lacions de celebracions que s’havien anul·lat abans de l’estiu i havien quedat re programades per a les properes setmanes. L’AEGECat reclama a la Generalitat que clarifiqui “l’exclusió explícita” d’aquestes empreses de les noves restriccions ” per tal de tornar la confiança als clients” i adverteix que, si no, estudiarà dur la causa als tribunals. A parer de l’AEGECat, les empreses d’aquest sector haurien de quedar al marge de les noves restriccions perquè “garanteixen totes les mesures i protocols vigents i n’apliquen d’extraordinaris” per garantir la seguretat sanitària en el marc de les celebracions privades.

En un comunicat emès aquest dimarts, els empresaris sostenen que “al tractar-se de celebracions privades amb llistes tancades de convidats, s’ofereixen majors garanties per gestionar i aplicar els protocols establerts”. Al mateix temps, demanen al Govern que activi una línia específica d’ajudes per a aquest sector “per no condemnar al tancament les empreses afectades per la normativa vigent”. Lamenten que, d’ençà de la declaració de l’estat d’alarma, diverses firmes han vist descendir considerablement la seva facturació.

L’AEGECat clou el seu comunicat advertint que es reserva el dret d’emprendre accions legals oportunes “per defensar els interessos del conjunt d’un sector que està patint de manera extrema els efectes de la crisi sanitària sense que l’administració pública hagi mostrat, avui per avui, la voluntat de trobar solucions que en garanteixin la seva supervivència”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge