Dissabte 16 octubre 2021

Les aerolínies reclamen al govern espanyol que permeti acreditar el negatiu en covid-19 amb un test d’antígens

L'Associació de Línies Aèries diu que exigir PCR és car i té un efecte "dissuasiu" en els viatgers

|

L’Associació de Línies Aèries (ALA) ha exigit al govern espanyol que revisi l’obligació de disposar d’una prova PCR negativa per entrar a l’Estat i permeti que es pugui acreditar el negatiu en covid-19 amb un test d’antígens. Segons l’ALA, amb l’obligació de mostrar una PCR – que entra en vigor aquest dilluns- es per “l’oportunitat d’afavorir la connectivitat aèria”. En canvi, afirma, els testos d’antígens són “ràpids i fàcils” i permetrien “un aixecament de les restriccions”. De fet, l’ALA es queixa que la PCR és cara i té un “efecte dissuasiu” en la demanda.

“A les portes de Nadal, una època de reunions familiars i escapades per Europa, necessitem solucions que permetin a la gent seguir viatjant de forma segura i fluida”, afirma l’ALA. Aquesta petició se suma a la d’altres col·lectius de la indústria turística a Espanya, com l’associació d’agències de viatges, ACAVE, o la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT). També han fet la mateixa demanda el govern de Canàries.

Per justificar la seva petició, les aerolínies afirmen que les últimes dades del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries indiquen que des de l’11 de maig només s’han importat un 0,3% dels casos diagnosticats de covid-19. “Aquestes dades, que recullen dades dels casos importats a través de diversos mitjans de transport, no només l’avió, mostren que el nombre de casos importats és mínim, i contrasten amb l’esforç que requereixen les proves PCR, el cost de les quals pot desmotivar a potencials viatgers”, ha dit ALA en un comunicat.

ALA recorda que la situació de la indústria aèria a Espanya és “crítica”, amb una previsió de caiguda de passatgers de cara a l’hivern d’entre el 70% i el 80% en comparació amb el mateix període del 2019. “Si hi ha alguna possibilitat de salvar la temporada d’hivern amb una opció segura i que compta amb el suport de la Comissió Europea, i que contribueix a recuperar la confiança del consumidor en volar, no podem deixar de valorar-la”, ha afirmat el president d’ALA, Javier Gándara.

Segueix-nos

680
1,487