Dissabte 16 octubre 2021

Les 2.500 pimes catalanes a Amazon exporten més de 150 MEUR el 2020, un 50% més que l’any anterior

A l'Estat 12.000 petites i mitjanes empreses venen a Amazon i registren més de 650 MEUR en exportacions

|

Prop de 2.500 petites i mitjanes empreses catalanes venen a Amazon, segons ‘l’Informe sobre l’impacte d’Amazon a les pimes espanyoles 2021’. El 2020, aquestes companyies van registrar vendes internacionals per valor de 150 milions d’euros, un creixement de més del 50% respecte a l’any anterior. Catalunya és la comunitat de l’Estat amb més pimes a Amazon, així com la regió amb més exportacions a través d’aquesta plataforma. A l’Estat, les 12.000 pimes que venen a través d’Amazon han registrat més de 650 milions d’euros en exportacions, un 30% comparat amb l’any anterior.

Catalunya és la comunitat amb més pimes a Amazon, seguida de la Comunitat de Madrid i el País Valencià, amb 2.500 i 1.500 empreses, respectivament. Així mateix, és el territori amb més ingressos per les exportacions realitzades a través d’aquesta plataforma, seguida també de la Comunitat de Madrid i el País Valencià, amb 125 milions d’euros i 100 milions d’euros en vendes internacionals, respectivament.

El març d’aquest any, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat (ACCIÓ), depenent del Departament d’Empresa i Treball, va signar un conveni de col·laboració amb Amazon per impulsar la internacionalització de les petites i mitjanes empreses a través d’Internet. A través d’aquest acord, més de 400 pimes catalanes han participat en un programa formatiu d’Amazon aquest any en el marc de la iniciativa ‘Despega’ per impulsar la digitalització d’aquestes empreses.

Aquest programa pretén ajudar a les pimes a realitzar la seva transició a la venda en línia, a través de recursos, eines i la formació necessària per poder obrir nous canals de venda, tant dins com fora d’Espanya. “La pandèmia ha posat de manifest la urgència de la digitalització dels canals de venda de moltes pimes per seguir sent competitives. En aquest sentit, l’impuls de les exportacions del canal digital s’erigeix com un motor clau per a la recuperació econòmica”, ha assegurat el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero.

A l’Estat, el total de pimes que venen a Amazon han creat més de 30.000 llocs de feina i altres 3.000 més a l’estranger. Tot i les dificultats de l’últim any, moltes pimes espanyoles han adaptat els seus negocis i han venut en línia per primer cop. Les pimes espanyoles han venut més de 60 milions de productes a Amazon el 2020, molt per sobre dels 35 milions registrats el 2019. Pràcticament la meitat de les empreses espanyoles presents a la plataforma exporten a clients de tot el món i 2.500 d’aquestes companyies van superar els 100.000 euros en vendes. Més de 150 pimes van superar el milió d’euros en vendes per primer cop. Més de 5.500 pimes espanyoles fan servir el servei de Logística de la plataforma i van augmentar les vendes un 30%. Així mateix, les empreses que venen en Amazon Business, la solució de compres per a clients empresarials, van generar prop de 100 milions d’euros.

Segueix-nos

680
1,487