Diumenge, 26 Gener 2020

L’atur juvenil d’Espanya per sobre de l’32%, el més alt d’Europa

L'Estat ha desbancat Grècia en aquest rànquing malgrat que la població activa hagi augmentat

|

Al setembre Espanya va sumar un trimestre complet amb la taxa d’atur juvenil (menors de 25 anys) més alta de tota l’eurozona, superior al 32,7%, segons les dades difoses per Eurostat. El percentatge d’aturats segueix reduint-se, però ho fa a un ritme cada cop més lent a conseqüència de l’augment de la població activa. No obstant això, altres països europeus segueixen ‘fent els seus deures’ i han aconseguit avançar a Espanya a ritme d’ajust de l’atur.

Ras i curt, un de cada tres joves que busca feina no en troba. Grècia, l’únic país que estava en pitjor situació s’ha recuperat molt en el 2019 justament creant ocupació entre els més joves. L’atur dels menors de 25 anys a Grècia s’ha reduït fins al 32,5% al ​​setembre i ja són tres mesos consecutius millorant els registres de l’Estat.

L’atur, la temporalitat i la parcialitat condemnen als joves a patir una baixa intensitat laboral, cosa que provoca que hi hagi més d’un milió i mig amb sous per sota de l’SMI a final d’any. Tres de cada quatre joves menors de 26 anys no arriben al salari mínim anual.

Aquestes dades de l’atur són només una mostra més de com els joves han estat els perdedors de la crisi a Espanya i els oblidats per la societat. Cap altre país europeu ha permès una situació tan dramàtica per als més joves com la que viu Espanya. Tot i que la situació ha millorat durant els últims anys, les taxes d’atur encara són un 50% superior a les que hi havia abans de l’esclat de la crisi. I això després de set anys consecutius de creixement econòmic i això contrasta amb l’evolució positiva que segueix vivint Europa. A la Unió Europea, la desocupació juvenil ha baixat un 3,8% i en l’eurozona, un 3,3%, en l’últim any. D’aquesta manera, Espanya es queda totalment endarrerida pel que fa a les possibilitats que ofereix als més joves.

Publicitat

Seguiu-nos a: