Dimarts 19 octubre 2021

L’ATM tanca la web de la T-Mobilitat després de l’error que ha deixat al descobert dades d’usuaris

L'entitat ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu a l'empresa responsable de la pàgina

|

L’ATM ha anunciat a Twitter que ha tancat la web de la T-Mobilitat després de l’error que ha deixat al descobert dades d’usuaris. “L’accés al web http://T-mobilitat.cat en aquesta fase de proves ha quedat suspès temporalment. Hem decidit fer, amb l’Agència de Ciberseguretat, una anàlisi exhaustiva per descartar qualsevol altra vulnerabilitat no detectada”, ha indicat l’entitat a la popular xarxa social. Aquest matí transcendia que un “error operatiu” de la web, tal com l’ha qualificat l’ATM, havia deixat al descobert dimarts dades dels usuaris inscrits a la plataforma, una bretxa de seguretat breu, segons l’entitat, que es va corregir “de seguida”. L’ATM ha anunciat un expedient informatiu a l’empresa responsable de la pàgina web.

Segons apunten des de l’ATM, durant el temps que va haver-hi aquest forat de seguretat només una persona va accedir a “dades no sensibles”. Un ciutadà va denunciar ahir a la tarda en un fil a Twitter que va poder entrar amb l’usuari d’administrador a la pàgina i va tenir accés a les dades d’uns 2.000 usuaris, que podria haver esborrat o afegir-ne de nous, i a tot el contingut de la web. Segons explica, se’n va adonar després de registrar-se correctament i que instants després aquesta web el redireccionés repetidament a la pàgina principal. Posteriorment, aquest mateix usuari va certificar que els seus responsables ja havien canviat la contrasenya.

Precisament, l’ATM va anunciar dilluns que ampliaria les proves d’usabilitat de la T-Mobilitat a la ciutadania en general i que hi afegia nous canals digitals com el web i l’aplicació mòbil. Es tracta d’una fase més de les proves que ja van començar 4.000 usuaris al juny amb la verificació de la validació, tant amb la targeta recarregable com amb el telèfon mòbil.

Segueix-nos

680
1,486