Dimarts 19 octubre 2021

L’ATM incrementarà l’oferta de transport públic als territoris que passin a la fase 1

Alguns serveis ja han ofert fins al 80% del servei en hores punta a Barcelona

|

L’Autoritat del Transport Metropolità ha anunciat que incrementarà l’oferta de transport públic a les zones que el dilluns ja passin a la fase 1 de desescalada. A més, l’ATM explica que es farà un seguiment diari de l’evolució de la demanda per valorar les mesures a implementar en funció de les característiques concretes i respectant sempre l’aforament màxim i les distàncies de seguretat. En relació als serveis d’autobús urbà de municipis de més població, com poden ser Vic o Sitges, entre d’altres, l’oferta farà “un salt important” a partir de dilluns, en molts casos per sobre del 80%, i arribant al 100% en algunes localitats puntuals, tal i com han apuntat.

Pel que fa a Barcelona, l’ATM detalla que recentment ja s’ha fet increments d’entre el 10% i el 15% en l’oferta en les jornades laborables, sobretot en les hores punta. Fins ara l’oferta general mitjana d’un dia laborable és entre el 50 i el 65% tot i que l’ATM concreta que a alguns mitjans aquests dies ja s’ha arribat a oferir el 80% del servei en hores punta per garantir que no se supera els límits permesos. A més, remarquen que en algun cas puntual com el del Metro de Barcelona l’oferta ja ha arribat fins i tot al 86% en els moments de major afluència.

Tot i això, l’ATM assegura que no s’ha superat “en cap moment” el límit màxim actual del 50% de l’aforament i diuen que s’està fent un seguiment “exhaustiu” de possibles situacions on es pugui superar la restricció.

Segueix-nos

680
1,486