Diumenge 16 maig 2021

L’associació de línies aèries diu que el govern espanyol “no està a l’alçada” de la gravetat de la crisi pel covid-19

El sector demana a Sánchez "mesures contundents" davant d'una "situació de supervivència"

|

L’associació de línies aèries (ALA) considera que el govern espanyol “no està a l’alçada” de la gravetat de la crisi al sector turístic derivada del coronavirus. En un comunicat, l’ALA veu “del tot insuficients” les mesures anunciades aquest dijous per l’executiu de Pedro Sánchez “tenint en compte la gravetat de la situació”. ALA ha dit que els 400 milions d’euros de crèdits de l’ICO anunciat per Sánchez “representa gairebé la meitat de les ajudes destinades al sector amb la situació creada pel tancament de Thomas Cook” malgrat que “la crisi actual té una dimensió molt major”.

Les aerolínies recorden que no només s’han prohibit els vols des d’Itàlia, sinó que tampoc es poden operar, a partir de divendres, els que anaven cap als Estats Units.

ALA ha recordat que més del 80% dels turistes que visiten Espanya arriben avió i que per això el sector és “fonamental per al turisme, i un motor de creixement econòmic”.

“Ens trobem en una situació de supervivència. Trobem a faltar una acció del govern ferma de suport al sector, amb mesures que realment ajudin a mitigar les conseqüències del coronavirus”, destaca el president d’ALA, Javier Gándara.

Segueix-nos

680
1,491