Diumenge, 26 Gener 2020

L’Ajuntament de Barcelona reclama eliminar el pont aeri perquè hi ha una alternativa ferroviària

Plantejarà aquesta com una de les mesures per reduir les emissions

|

En una sorprenent declaració en el marc de la posada en funcionament de la ZBE, l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat eliminar el pont aeri Barcelona.Madrid perquè hi ha una alternativa ferroviària no contaminant. Aquesta és una de les mesures que plantejarà quan es reuneixi amb la Generalitat, l’Estat i els gestors del port i de l’aeroport per abordar la situació d’emergència climàtica.

En declaracions a Betevé, el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha indicat que reclamaran un pla de reducció de les emissions, que inclogui l’eliminació de les rutes aèries que tinguin una alternativa ferroviària. En el cas del pont aeri, ha argumentat que la durada és la mateixa. “No és necessari estar emetent CO2 si es pot anar amb tren”, ha afegit. El nou AVE ‘low cost’ de Renfe començarà a operar entre Barcelona i Madrid el 6 d’abril, amb un cost d’entre 10 i 60 euros.

Badia ha afirmat que el que l’Ajuntament de Barcelona ha demanat a l’aeroport del Prat és que redueixi les emissions i ha apuntat que hi ha “diferents maneres d’aconseguir-ho”. “Nosaltres fem propostes que poden ser útils per generar una reflexió.” ha afegit.

Publicitat

Seguiu-nos a: