Dimecres 18 maig 2022

L’Ajuntament de Barcelona adquireix la propietat del solar de l’antic teatre Talia

El terreny acollirà habitatge dotacional i equipaments de barri

|

L’Ajuntament de Barcelona ha adquirit el solar de l’antic teatre Talia, a l’avinguda del Paral·lel, un cop s’ha completat el procés per dotar els terrenys d’usos públics. L’expropiació d’aquest solar es va fer efectiva el passat 17 de desembre per un total de 5,7 milions d’euros (MEUR). El Districte de l’Eixample té previst celebrar properament una reunió amb les entitats per decidir la urbanització provisional del solar.

La intenció del consistori és fer-hi habitatge destinat a col·lectius específics com poden ser els joves o la gent gran, i explorar mètodes de construcció industrialitzada que permetin reduir els terminis d’execució i l’impacte ambiental de l’obra. La proposta que hi ha sobre la taula, compartida amb el veïnat, també contempla un equipament cultural pel barri a la planta baixa.

Un cop feta l’expropiació i els tràmits administratius corresponents, l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) treballarà per elaborar una proposta de construcció d’habitatge industrialitzat que es podrà dur a terme el pròxim mandat.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512