Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

L’aeroport del Prat bull d’activitat gairebé a nivells de prepandèmia amb 877 operacions ahir dilluns

La plantilla de Ryanair segueix en vaga al punt àlgid de l'estiu i ho mantindran "fins que l'empresa s'assegui a negociar"

|

L’aeroport del Prat viu aquests dies el moment àlgid d’activitat turística de l’estiu si bé encara no ha arribat a superar els nivells d’abans de la pandèmia. Aquest dilluns hi ha previstes 877 operacions, un 82% respecte les que es van fer el 2019 en aquest mateix dia. La majoria són vols internacionals (619) mentre que la resta (258) són nacionals. Alguns dels turistes se sorprenien pel “bon funcionament” de l’aeroport per aquesta època de l’any. “M’esperava més caos però tot ha anat bé”, explicava Teresa, una turista de Romania que ha vingut a passar uns dies a Barcelona i a Benicàssim. Aquest diumenge 14 d’agost, el moment més fort d’activitat, es van arribar a les 915 operacions, un 92% respecte el 2019.

Dilluns de molta activitat a l’aeroport del Prat, on hi havia molt moviment de visitants amb maletes. Les cues per agafar busos llançadora i per embarcar confirmaven aquesta plena activitat si bé encara no s’ha arribat al nivell d’abans de la pandèmia. Dieter, un turista alemany, explicava aquest matí a l’ACN que ha pogut retornar un cotxe de lloguer sense problemes aquest matí i que “tot funciona a la perfecció” malgrat estar en plena activitat.

Ha vingut a passar quatre dies a Barcelona amb uns amics i afirma que l’experiència ha sigut molt positiva i que pensa repetir. “Gent agradable, bon menjar però a la propera espero que no faci tanta calor”, admetia. També ha explicat que només ha hagut de portar la mascareta per anar en bus i que després ja s’ha pogut moure lliurement. “Tot força similar a Alemanya”, ha afirmat.

Qui també s’ha sorprès pel bon funcionament de les instal·lacions ha sigut Teresa, una turista procedent de Romania. “M’esperava molt caos però tot ha anat bé”, admetia mentre feia cua per agafar un bus. Ha vingut a passar uns dies a Barcelona i a visitar un familiar que té a Benicàssim. Aquest no és l’únic viatge que ha fet aquest any. Aquesta primavera també va viatjar a Anglaterra.

Noves vagues a Ryanair
Aquest matí la plantilla de Ryanair ha reprès la vaga per reivindicar millors condicions laborals. L’aturada ha comportat quatre noves cancel·lacions de vols amb destí a Milà i Roma des de Barcelona. A l’aeroport de Girona, en canvi, no s’han registrat noves afectacions. Els treballadors mantenen la voluntat de continuar amb les protestes. Aquesta terminal està essent la més afectada per les aturades, convocades fins al pròxim gener. La setmana passada també hi van haver vagues de l’aerolínia suïssa EasyJet que van provocar cancel·lacions de vols.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,515

Publireportatge