Dissabte 25 juny 2022

La torre Glòries obre un mirador de 360 graus a l’últim pis

La visita costa 15 euros pels adults, o 25 per gaudir a la instal·lació artística Cloud Cities Barcelona

|

La Torre Glòries de Barcelona estrenarà aquest divendres un mirador de 360 graus sobre Barcelona, ubicat a la darrera planta de l’edifici, a 125 metres d’altura. L’entrada costa 15 euros (adults), i la visita es complementa amb una exposició a la planta -1 que a través de la ciència i l’art il·lustra sobre la ciutat com un cos viu en constant transformació. Per deu euros més, aquells que vulguin (excepte els nens) podran enfilar-se a l’estructura-instal·lació artística ‘Cloud Cities Barcelona’, que l’argentí Tomás Saraceno ha creat a la mateixa planta 30 de la torre de Jean Nouvel. El Mirador torre Glòries, propietat de la companyia immobiliària Merlin Properties, s’ha dissenyat en col·laboració amb la divisió d’exposicions de Mediapro.

El Mirador torre Glòries s’obrirà al públic el proper 20 de maig, amb una proposta que més enllà de les vistes ofereix al visitant un recorregut previ al subsòl de l’edifici pel que anomenen ‘Hipermirador Barcelona’: un “mirador sense finestres per mirar” la ciutat des d’un punt de vista conceptual. Aquest espai consta de quatre instal·lacions videogràfiques, sonores i artístiques que donen claus sobre la naturalesa d’una gran urbs com Barcelona. Entre altres, hi ha participat els músics Maria Arnal i John Talabot, amb una proposta sonora.

Un cop a dalt, el mirador privilegiat de la torre de Jean Nouvel ofereix (per primera vegada) a qui pagui l’entrada les seves vistes de 360 graus de Barcelona. Per fer-lo accessible, la propietat de l’edifici va retirar el forjat de la planta 30 i alhora va apujar una mica el nivell del terra perquè la mateixa estructura exterior de la torre no entorpís la visió exterior.

El mirador “reinterpreta” el concepte de mirador tradicional, en paraules del director de la instal·lació, Aleix Pratdepàdua, i acull una instal·lació artística permanent, multisensorial i transitable de l’artista contemporani Tomás Saraceno (Cloud Cities Barcelona). L’espai neix com un mirador doble que ofereix una experiència única per redescobrir “la Barcelona del present i la del futur”, explicava aquest dimarts.

Amb la instal·lació es convida a participar del debat sobre els reptes de la ciutat del futur, i a “prendre consciència” sobre la interdependència i la interconnexió que hi a entre tots els elements que formen l’ecosistema urbà.

El disseny de tot el concepte del Mirador de torre Glòries s’ha fet de la mà de Mediapro, i més concretament de la seva divisió d’exposicions. Javier Zarrabeitia, senior advisor de MERLIN Properties, ha explicat avui que van anar a buscar l’empresa de Jaume Roures per treballar junts què es podia fer en aquest context. L’avui portaveu de la immobiliària ha assegurat que amb el seu gest l’empresa ha “democratitzat” la torre Glòries -abans propietat d’Agbar- alhora que ha justificat el caràcter lucratiu de la iniciativa d’una empresa privada “que cotitza a Borsa”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,525