Dimarts 19 octubre 2021

La plantilla de Desigual vota la proposta d’una jornada laboral de quatre dies amb una rebaixa salarial del 6,5%

Sindicats com UGT s'oposen a la votació i amenacen de portar el resultat als jutjats

|

La plantilla de Desigual vota aquest dijous la proposta d’una jornada laboral de quatre dies –de dilluns a dijous i amb l’opció de teletreballar una d’aquestes jornades- i que també suposa una rebaixa salarial del 6,5%. La votació ha començat a les vuit del matí i s’allargarà fins a la una del migdia, però l’empresa no preveu fer públics els resultats fins ben entrada la tarda. Perquè la proposta tiri endavant, haurà de comptar amb un mínim del 66% dels vots a favor. Segons dades facilitades per Desigual, la participació al voltant de les deu del matí ja se situava entorn del 40%, i es preveu que un percentatge “ampli” de la plantilla acudeixi a les urnes. Sindicats com UGT s’oposen al procés i amenacen de portar el resultat als jutjats.

Des de l’empresa creuen que, independentment del resultat, el procés està sent tot un èxit. “Una de les coses que ens deixa més tranquils és la votació; aquesta proposta l’escollim entre tots”, destaca la directora de recursos humans de Desigual, Coral Alcaraz, en declaracions a l’ACN. Per aquesta directiva, la proposta té com a objectiu “facilitar la conciliació” i aconseguir que el treballador guanyi en “qualitat” i destaca que la votació és un sistema “disruptiu i innovador” a l’empresa.

En canvi, el sindicat UGT ha carregat contra el procés perquè consideren que no s’ha fet d’acord amb el que marca l’Estatut dels Treballadors. En concret, acusen Desigual de “saltar-se la negociació col·lectiva” i d’escollir “a dit” els membres de la mesa que havien de negociar durant 15 dies les condicions de la reducció d’hores de feina. Segons el sindicat, han de ser els treballadors els que trien qui els representa en la negociació, en cas que no tinguin comitè d’empresa.

Pel que fa al sou, critiquen que es redueixi un 13% la base de cotització i que l’empresa encara no ha detallat com es pagarà el 6,5% en complements que ofereixen. “No es pot imposar una reducció de salari en un sector on els sous estan molt precaritzats”, ha dit Javi González, coordinador del sector de Comerç de la FeSMC-UGT de Catalunya en declaracions a l’ACN.

D’altra banda, ha apuntat que durant la prova pilot que es va dur a terme per provar com funcionava la jornada de quatre hores els treballadors van assegurar que la “càrrega de feina és molt superior”. A més, l’organització sindical qüestiona les garanties que ofereix la votació, on s’ha permès el vot per correu o delegat als 502 empleats. “Qui controlarà la votació és la mateixa empresa, que l’ha aplicat de manera unilateral”, ha lamentat abans d’afegir que “tot és un despropòsit”. En cas que el resultat sigui ‘sí’, el sindicat impugnarà el procés i acudirà a la justícia.

Segueix-nos

680
1,486