Divendres 23 abril 2021

La plantilla d’Aena reclama que es tanquin els aeroports als turistes pel coronavirus

Els sindicats denuncien que no s'ha repartit mascaretes ni guants als treballadors

|

Els treballadors d’aeroports d’Aena han reclamat que es tanquin aquestes infraestructures als turistes mentre duri la crisi del coronavirus. El sindicat USO-Aena ha qualificat la situació d’“alarmant” i ha denunciat “aglomeracions de passatgers” a les cues d’embarcament, filtres o mostradors dels aeroports d’Alacant-Elx, Gran Canària, Màlaga o Madrid-Barajas. En aquests indrets, afirma el sindicat, “resulta impossible guardar les mínimes distàncies de seguretat” per contenir el contagi del coronavirus.

També denuncia que no s’ha repartit mascaretes als treballadors i tampoc guants. “No podem mantenir oberts els aeroports als turistes mentre els ciutadans estan confinats a casa seva”, ha denunciat Marta López, secretària general d’USO-Aena. “Hem demanat que es tanqui l’aviació comercial per deixar d’exposar els nostres treballadors i tots els espanyols i seguim sense que s’adopti cap mesura”, ha defensat López.

El sindicat també denuncia que Aena “està denegant” reduccions de jornada per tenir cura de menors, a banda de no haver paralitzat les tasques no essencials”.

Segueix-nos

680
1,474