Dilluns, 06 de febrer del 2023

La nova jornada de vaga a Ryanair causa retards en 38 vols a l’aeroport del Prat

Les úniques operacions suspeses per la protesta dels treballadors han afectat Madrid i Santiago de Compostel·la

|

La nova jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair ha causat retards en 18 vols de sortida i 20 d’arribada a l’aeroport del Prat fins a les 19.00 hores, segons ha informat aquest dimarts el sindicat convocant de la protesta: USO. D’aquesta manera, aquest dimarts no s’ha produït cap cancel·lació a l’aeroport barceloní i només se n’han registrat dues tot l’Estat, dos vols entre Santiago de Compostel·la i Madrid (anada i tornada). Pel que fa a la resta d’aeroports catalans, no s’ha registrat cap cancel·lació ni cap retard entre les arribades i les sortides. Al conjunt de l’Estat, s’han comptabilitzat 227 demores.

Posteriorment, el sindicat USO ha puntualitzat que els trajectes d’anada i tornada entre la capital gallega i Fuerteventura, que inicialment constaven com a cancel·lats, seran operats per una tripulació francesa “en un nou cas d’esquirolatge que duu a terme Ryanair saltant-se el dret a vaga”.

L’aerolínia ha tornat a restar importància a la convocatòria i ha dit que els sindicats representen a “una petita part” dels tripulants de cabina espanyols ja que l’acord laboral, continua, ja el va signar amb CCOO. “Ryanair espera que aquestes últimes amenaces de vaga que només afecten una petita part dels nostres tripulants de cabina espanyols, no tinguin cap impacte en els nostres vols des de/cap Espanya durant l’agost i el setembre”, assenyala en un comunicat, en què sosté que cap dels vols cancel·lats al juliol ho van ser per l vaga d’USO i Sitcpla, sinó per protestes dels controladors.

Aquest dilluns, en canvi, es van haver de cancel·lar quatre vols al Prat, dos d’anada i tornada amb Milà Bèrgam i Roma Fiumicino i 41 retards, alguns dels quals de més de tres hores.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge