Dimecres 18 maig 2022

La mostra internacional ‘Banksy. The Art of Protest’ al DHUB incorpora quatre noves peces originals

L'exposició acull 35.000 visitants dos mesos després de la inauguració

|

L’exposició internacional ‘Banksy. The Art of Protest’ al Disseny Hub Barcelona incorpora quatre noves peces originals, que se sumen a les més de 70 peces originals de l’artista d’art de carrer en diversos formats procedents de col·leccions privades de tot el món. Entre les novetats hi ha ‘Monkey Parliament’, ‘Everyday a fresh load of compromise’, ‘Sonic Radar Rat’ i ‘Rose Trap’. La mostra i proposa un recorregut inèdit amb obres que veuen la llum davant del públic per primera vegada, i inclou un espai audiovisual immersiu, fotografies, gravats, una reproducció del seu estudi i una àrea de realitat virtual. Dos mesos després de la inauguració, ja l’han vista més de 35.000 persones i la seva gira mundial acumula 3 milions de visitants.

‘Monkey Parliament’ va aparèixer per primera vegada a la icònica exposició del Museu de Bristol el 2009. Va ser el retorn a la seva ciutat natal i també el seu assalt del carrer a una galeria i, de la galeria, a un museu. ‘Monkey Parliament’ il·lustra el que alguns podrien titllar de gir cínic de la iconoclàstia política. L’aparició de l’obra de Banksy va respondre a l’escàndol nacional de la distorsió, per part dels membres del parlament britànic, dels seus informes de despeses.

També se suma a la mostra l’obra ‘Everyday a fresh load of compromise’, un esprai sobre llenç presentat per primera vegada al públic el 2014 al Brasil al costat de la seva icònica obra ‘Napalm’, en què Ronald McDonald i el ratolí Mickey donen la mà a una esprimatxada nena vietnamita. Ambdues peces es retroben ara a l’exposició de Barcelona.

Una altra de les noves adquisicions és ‘Sonic Radar Rat’, una peça en formigó que retrata amb un esprai la mítica rata de Banksy. L’obra va ser rescatada de sota la neu després d’haver-la pintat a la paret del Teatre Egipci de Park City, a Utah (EUA), durant el Festival de Cinema de Sundance de 2002, coincidint amb la presentació de la pel·lícula ‘Exit Through the Gift Shop’.

La col·lecció de Barcelona també incorpora ‘Rose Trap’, de 2001, un llenç de Banksy amb la mateixa imatge d’un petit grafiti que es troba a la paret d’una casa de Bristol, la ciutat natal de l’artista.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512