Dimarts 16 agost 2022

La Generalitat recorrerà una sentència que anul·la l’article que regula el lloguer d’habitacions a turistes

El Govern defensa que el tràmit d'audiència i informació pública del decret impugnat es va ajustar a la normativa

|

La Generalitat recorrerà una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la l’article que regula el lloguer d’habitacions a turistes i dona la raó a l’Associació Veïns i Amfitrions de Barcelona. El tribunal va decidir estimar el recurs de l’associació contra la regulació de les “llars compartides”, una tipologia d’allotjament nova, que regula els pisos on el propietari comparteix espai amb els turistes. En un comunicat, la Generalitat ha assegurat que recorrerà la decisió judicial perquè “el tràmit d’audiència i informació pública del decret impugnat es va ajustar a la normativa”.

La normativa catalana estipulava un nou concepte, les “llars compartides”, per regular el lloguer turístic quan l’habitatge principal de la persona titular es comparteix com a servei d’allotjament a turistes a canvi de diners per un període de temps continu igual o inferior a 31 dies. El titular ha de residir i compartir l’habitatge amb els turistes mentre dura l’estada. En un comunicat, l’executiu argumenta que el pronunciament del tribunal “no és conforme a dret” i recorda que “la sentència no és ferma”, i, per tant, encara no és d’aplicació.

El Departament d’Empresa i Treball reafirma el contingut del decret, tot assegurant que “és sabut que l’oferta d’allotjament al·legal facilita el relloguer de pisos sense coneixement de la persona propietària; la competència deslleial; un descens de la qualitat i de la imatge de la destinació; la facilitació del frau i l’economia submergida”. A més, la conselleria que dirigeix Roger Torrent també destaca que si no es compleix aquesta regulació es pot contribuir a la “vulneració de les normes urbanístiques; l’empitjorament de la seguretat, i, a més, impossibilita garantir els drets de les persones consumidores”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,517