Dissabte 23 gener 2021

La fusió Sabadell-Bankia seria la més rendible i la menys perjudicial en retallada d’ocupació, segons Barclays

La 'nova normalitat bancària' portarà a menys ús de les sucursals i que es faci servir més la banca on line

|

Una potencial fusió entre Banc Sabadell i Bankia podria ser la més rendible en termes de beneficis i estalvis de costos entre les diferents combinacions calculades per l’equip d’anàlisi de Barclays i, a més, no seria tan perjudicial com altres supòsits amb la xarxa de sucursals i empleats.

El grup resultant d’aquesta hipotètica operació podria arribar a un increment dels guanys nets del 20% el 2022, segons l’escenari central contemplat, que implica una proporció d’acomiadaments del 50% d’empleats de cada sucursal tancada. En aquest cas el nombre d’oficines considerades redundants ascendiria a 775.

- Advertisement -

Els costos totals per reestructuració es situarien en uns 458 milions d’euros, amb un impacte negatiu sobre el capital CET1 del 0,3%. No obstant això, els estalvis anuals es col·locarien en 241 milions d’euros.

D’aquesta manera, una consolidació Sabadell-Bankia donaria lloc a una entitat amb ingressos d’uns 7.935.000 d’euros en 2022, amb unes despeses operatives de 4.984.000 d’euros i un benefici després d’impostos de 1.204 milions d’euros (+ 20%).

En els últims anys s’han suggerit diverses combinacions de consolidació bancària en el sistema financer espanyol. Ara, davant la ‘nova normalitat bancària’ generada després de la Covid-19, on s’espera que s’acudeixi menys a les sucursals i s’usi més el canal digital, Barclays ha analitzat en quina mesura determinades fusions podrien millorar la rendibilitat.

Així, tot i que la fusió Sabadell-Bankia podria ser una de les més rendibles en termes d’increment de benefici, una operació entre CaixaBank i Bankia suposaria un creixement dels guanys del 18% per 2022 després d’uns estalvis de costos anuals de 481 milions d’euros.

No obstant això, els costos de reestructuració a què hauria de fer front l’hipotètic grup CaixaBank-Bankia ascendirien a 1.099 milions d’euros i posaria en perill la continuïtat d’unes 1.411 oficines, ja que la combinació plantejada donaria lloc a les grans superposicions.

D’altra banda, una operació entre Banc Sabadell i Liberbank elevaria els guanys un 7%, si bé els estalvis anuals només serien de 57 milions d’euros a causa que la redundància de la xarxa d’oficines es quedaria en 193.

També un BBVA-Sabadell, que produiria un increment del benefici net del 6% el 2022, permetria al grup estalviar anualment 388 milions d’euros després de tancar a 1.232 sucursals.

En suma, l’equip d’anàlisi de Barclays ha subratllat que la reducció de la xarxa és l’opció més efectiva perquè els bancs puguin millor la seva rendibilitat, tot i que el cost dels tancaments és alt i difícil de calcular en dependre de l’estratègia i acord aconseguit en negociació col·lectiva.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

La bretxa salarial entre directius i empleats se segueix eixamplant i supera els 5.300 euros bruts mensuals a Catalunya

La bretxa salarial entre directius i empleats s'ha seguit eixamplant el 2020, fins a superar els 5.300 euros bruts mensuals a Catalunya. En termes...

L’Eurocambra reclama incloure automàticament a la llista de paradisos fiscals els països amb impost de societats al 0%

L'Eurocambra reclama incloure automàticament a la llista de paradisos fiscals els països amb un impost de societats al 0% o que no tenen gravàmens...

El TSJC avala l’acomiadament de 924 treballadors del ‘call center’ d’Airbnb a Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat l'acomiadament de 924 treballadors de CPM, l'empresa encarregada de gestionar el 'call center' d'Airbnb...

L’accés a l’habitatge hauria de ser un dret fonamental a la UE, segons l’Eurocambra

El Parlament Europeu ha defensat en una resolució no legislativa que l'accés a l'habitatge hauria de ser un dret fonamental a la Unió Europea....

Italco anuncia el tancament de la seva planta de Sant Quirze del Vallès amb 246 treballadors

La direcció de la multinacional tèxtil Italco ha anunciat aquest dijous al comitè d'empresa la seva intenció de tancar la planta que té Sant...

Aquest any gairebé no hi ha grip mercès a les mesures anti-Covid

Un bon grapat de malalties han vist reduïda la seva incidència en la població a partir de les mesures que s'han implantat per evitar...

Segueix-nos

678
1,362