Dimarts, 23 Juliol 2019

La devolució de l’IRPF dels permisos de maternitat i paternitat es poden reclamar a partir d’aquest dilluns

Hisenda preveu que aquest desembre es tanquin les peticions del 2014 i el 2015 i al gener les dels anys 2016 i 2017

|

ACN – Els pares i mares que els van retentir l’Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF) en les prestacions dels permisos de maternitat i paternitat per fills nascuts el 2014 i 2015 podran reclamar la devolució d’aquestes retencions amb els interessos de demora a partir d’aquesta mateixa tarda i durant tot el desembre, segons María Jesús Montero, ministra d’Hisenda. Montero ha explicat que per als anys 2016 i del 2017 les peticions es faran al gener. Els beneficiaris podran començar a rebre les quantitats reclamades de manera immediata i per ordre de lliurament de les peticions. L’objectiu és que a l’abril pròxim s’hagin pagat totes les reclamacions d’1,086 milions de persones que entre el 2014 i el 2017 van tenir un fill.
El procediment que l’Agència Tributària ha posat en marxa a través del seu portal d’Internet és ‘’àgil i senzill’’, segons ha explicat Montero. L’accés a la petició s’habilitarà en el portal de l’Agència Tributària www.agenciatributaria.es

La titular d’Hisenda ha manifestat que d’aquesta manera l’Agència Tributària respon a la sentència de la secció segona de la sala III del contenciós administratiu del Tribunal Suprem de 3 d’octubre passat on va determinar que les prestacions públiques per maternitat de la Seguretat Social que perceben les dones treballadores de baixa durant les 16 setmanes després del naixement d’un fill estaven exemptes de l’IRPF.

Els pares i mares que hagin tingut un fill en algun moment dels anys 2014 i 2015 amb algun tipus de retenció de l’IRPF en les prestacions de paternitat o de maternitat podran començar a demanar la devolució a partir d’aquesta mateixa tarda del dilluns i durant tot el mes de desembre. Per als exercicis del 2016 i 2017, l’Agència habilitarà el portal durant el mes de gener.

Els beneficiaris d’aquest permisos hauran d’accedir al portal de l’Agència Tributària i omplir un ‘’senzill’’ formulari on hauran de dir la data de naixement del seu descendent i el número de compte bancari on van rebre la prestació. Un cop comprovada la informació, l’Agència Tributària començarà a fer les devolucions d’aquestes retencions amb els corresponents interessos de demorà en el mateix compte corrent, cosa que podria passar fins i tot a partir d’aquest mateix setmana, ha explicat la titula d’Hisenda.

Les persones beneficiades que tinguin dificultats per utilitzar la plataforma d’Internet també podran reclamar la devolució a través d’un formulari en format paper que podran lliurar en alguna de les oficines d’atenció de l’Agència Tributària. Tot i això, la ministra ha dit que és recomanable la via telemàtica per ‘’agilitzar’’ el tràmit.

Montero ha assegurat que cap de les persones que tenen dret a la devolució d’aquestes retencions hauran de presentar cap tipus de document o certificat oficial complementari les dades de l’any de naixement del descendent i el número de compte corrent.

L’objectiu és que a l’abril s’hagin abonat aquestes quantitats indegudament retingudes. El cost total de les devolucions s’enfila fins els 1.200 milions d’euros, amb una mitjana de 1.600 euros per a les mares i uns 383 euros per els pares. Montero ha explicat que la diferència d’aquesta mitjana s’explica perquè els permisos de maternitat són molt més llargs que els dels paternitat.

Publicitat

Seguiu-nos a: