Dijous, 2 Abril 2020

La demanda d’energia elèctrica a Catalunya cau un 12,3% aquest dilluns

Segons Endesa, el descens posa de manifest la frenada de "bona part" de l'activitat en el sector industrial i de serveis

|

La demanda d’energia elèctrica al mercat que abasteix Endesa a Catalunya –la companyia que controla el 95% de la xarxa- durant aquest dilluns a les onze del matí ha experimentat una caiguda del 12,3% respecte al dilluns 2 de març, un dels últims dilluns laborables abans que es decretés l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus. Segons dades d’Endesa, la demanda en temps real d’energia al territori català ha estat de 5.288 MWh, mentre que fa tres setmanes la demanda era de 6.028 MWh. A tota la península Ibèrica, el descens ha estat pràcticament idèntic, concretament del 12,26%, segons Red Eléctrica.

A través d’un comunicat, Endesa ha assenyalat que les xifres actuals posen de manifest el “seguiment massiu” de les instruccions donades per l’administració i el cessament de “bona part” de l’activitat en el sector industrial i de serveis. A banda, les dades mostren una davallada del consum d’electricitat cada vegada més accentuada, ja que el descens de la demanda entre el dilluns 16 de març i el dilluns 2 de març va ser del 7,6%.

En el mateix escrit, però, Endesa recorda que les dades registrades abans que es decretés l’estat d’alarma estan molt allunyades dels valors màxims històrics registrats a Catalunya. Tal com indica la companyia, el rècord històric de consum elèctric al mercat que alimenta Endesa al territori català es va registrar el 17 de desembre de 2007 a les 18:16 hores, amb una punta de potència màxima de 8.767 MW. La xifra va ser un 2% superior a l’anterior rècord de consum a Catalunya, que es va produir el 26 de juliol de 2006 després que es registrés una punta de potència màxima de 8.505 MW.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: