Dissabte 16 octubre 2021

La CUP qüestiona que el Govern aprovi una moratòria de la taxa turística: “Cal recaptació de recursos públics”

Riera celebra la gratuïtat del 061 però creu que l'empresa que el gestiona hauria de pagar el seu cost

|

El diputat de la CUP Carles Riera ha qüestionat aquest dijous que el Govern hagi aprovat una moratòria de l’abonament de la taxa turística fins al setembre en creure que cal que l’administració tingui una “gran capacitat de recaptació per a la hisenda pública. En roda de premsa al Parlament, Riera s’ha mostrat sorprès per la mesura i ha recordat que cal una “altíssima intervenció pública en els aspectes socials, econòmics i polítics”. Així, ha subratllat que per afrontar la pandèmia del coronavirus s’ha de reforçar la capacitat financera. La CUP ha aplaudit que el 061 passi a ser gratuït i ha reclamat que l’empresa que el gestiona pagui el cost de les trucades de la ciutadania enlloc de la Generalitat.

 

A l’inici de la roda de premsa, el cupaire ha exhibit suport per les institucions i els professionals de la salut que treballen per afrontar el coronavirus. Ha fet una crida a al ciutadania a ser “corresponsables” i a complir “sense pànic” i “alarmismes” les mesures preventives per minimitzar els efectes de la pandèmia.

 

La CUP ha reclamat que la situació social i econòmica que pot provar el coronavirus no pot seguir el mereix model de resposta que va tenir la crisi econòmica de 2008. Per això, han reclamat “redistribuir els recursos i mitjans” per atendre les necessitats. Ha aconsellat “reforçar i potenciar la sanitat pública”.

 

Riera ha dit que la Generalitat ha de tenir el “control absolut” del total de llits d’hospitals i ha apuntat que l’administració catalana ha de poder utilitzar els de la sanitat pública i els de la privada per la crisi sanitària. “Cal que els beneficis de les empreses de la salut en l’àmbit privat es posin a disposició de la sanitat pública”, ha afegit.

 

Pel que fa a la possibilitat que el Parlament de Catalunya aturi l’activitat pel coronavirus, ha argumentat que les institucions públiques han d’actuar amb “rigor” i “exemplaritat”. De les activitats de la CUP, ha dit que l’organització també prendrà mesures en conseqüència i ha avançat que no se celebraran presencialment un consell polític que tenien previst per aquest dissabte.

Segueix-nos

680
1,487