Dissabte 16 octubre 2021

La CUP exigeix als governs català i espanyol evitar que empreses que facin acomiadaments es beneficiïn de fons europeus

Els anticapitalistes reclamen que s'aturi l'ERO al grup Ficosa a Rubí que demana ajuts de la UE

|

La CUP exigeix que els governs català i espanyol “posin condicions” al lliurament de fons europeus i impedeixin que empreses que facin acomiadaments se’n puguin beneficiar. Així ho ha dit la portaveu parlamentària dels cupaires, Eulàlia Reguant, que ha dit que “no té cap sentit que una empresa que rebrà fons europeus pel camí acomiadi gent”. De fet, Reguant s’ha referit així al grup Ficosa, sobre el que plana un possible ERO d’extinció que afectaria 80 treballadors. Segons ha recordat la cupaire, Ficosa vol formar part del projecte de Seat per a l’impuls de bateries elèctriques i rebria, per tant, fons europeus. “Si es dona fons que sigui a canvi de preservar llocs de feina de qualitat”, ha dit.

En declaracions des de Rubí, Reguant ha exigit que s’aturi l’ERO al grup. La diputada ha dit que la deslocalització dels llocs de feina “és un mecanisme injustificat” per “abaratir els costos de la producció”. Reguant ha criticat “la política industrial erràtica” de la Generalitat i ha assegurat que ja es va injectar 50 MEUR a través de la compra d’accions de Ficosa però després “es van desentendre de la presa de decisions”. Ara els cupaires demanen que la Generalitat “actuï per salvar les famílies afectades”.

D’altra banda, els anticapitalistes han reclamat reformular la política industrial i econòmica del país i han assegurat que és “indispensable” un pla nacional industrial basat en l’economia circular i ecològica, que tingui en compte l’entorn i que garanteixi els llocs de feina.

Segueix-nos

680
1,487