Setmanari digtal d'economia

Dissabte 1 octubre 2022

La cultura és segura

No hi ha notíces de brots de la Covid en concerts ni en obres de teatre però són els primers obligats a tancar

|

El món de la cultura comença a estar tip de ser l’ase dels cops. És un col·lectiu especialment sensible a les problemàtiques socials i, per tant, els primers en entendre les mesures que cal fer i els primers en acatar-les. Per tant, abans de res no se’ls pot acusar de no fer cas o se ser insolidaris i, efectivament, totes les activitats cultirals que s’han dut a terme amb la progressiva reactivació de l’activitat, ara de nou truncada, s’han dut a terme amb les més estrictes normes sanitàries i higièniques.

Dues coses estan fent mal al món de la cultura. La primera és l’evidència que l’activitat cultural no ha generat cap brot ni cap focus. Quan apareix un brot sempre és per una festa, per una activitat laboral en males condicions… però mai no s’ha notificat cap brot per un concert o una obra de teatre. Per una manifestació esportiva sí, i aquí hi ha el tradicional error de barrejar les dues coses, cultura i esports, com s’emana de la tradició franquista, on en el “Movimiento” cultura i esports eren tractats de la mateixa manera folklòrica.

La segona cosa que clama al cel és que hem donat per bo llocs molt més massificats com terrasses de bar o platges on no hi ha ningú clarament responsable i on la permisivitat, i l’opció de contagi és molt més gran. Per això, la cultura comença a clamar amb força que “La cultura és segura” i clamen davant la consellera del ram, Mariàngela Vilallonga i davant del Prosicat, l’ens que dictamina les normatives, que tractin millor la cultura i en permetin l’activitat.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,516

Publireportatge